Povinné ručení - délka bezeškodního průběhu
Moderátor: Moderátoři
Kromě toho, u Allianz, kde jsem končil, mi řekli, že už potvrzení o době bezeškodního průběhu nedávají, protože si to pojišťovny automaticky zjišťují on-line na kanceláři pojistitelů.
Sice by mi mohlo být jedno, jestli mám 194 nebo už 210 měsíců bez škody, ale ze zásady se mi to nelíbí.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Na konci prázdnin jsem se účastni sezení s kamarády.Povídalo se, popíjelo a jedněm známým tam někdo dohodil koupi lehce ojeté Škoda Fabia z venku.Ta paní co to koupila je vlastníkem Favorita r.v.94 a já ji požádal zda by mi ho nechala dojezdit,aby ho nerušila,neodhlašovala atd. Auto má technickou do září 2018 a je celkem fešák (z dálky).Myslím,že další STK ještě zvládne. Povinné mělo výročí smlouvy 22.11.2017. Česká pojišťovna (auto mám od ní "zapůjčeno" do konce schopnosti provozu na silnici a plateb z toho plynoucích. Vše na její jméno jako dřív. (cena za převod převyšuje cenu vozidla,jistě znáte?) 11.10. mi volala,že ji přišlo, tak jak chodí, připomínka se složenku a zel.kartou na další období. Já ji říkal,že peníze na to ručení ji dodám,že je čas.Chtěl jsem využít 6.-ti týdenní výpovědní lhůtu pro ukončení u České a vozidlo pojistit u lacinější pojišťovny ( cena kterou platila činí kolem 2350 kč / rok ) No,po jejím telefonátu mě druhý den skolila chřipka jak nikdy jindy a peníze na pojistku jsem ji předal včera (stále rezerva v platbě,jen ta možnost výpovědi smlouvy je pryč). Předání peněz proběhlo v přátelském duchu jen paní měla nějak upito (asi na kuráž ?) Vylezlo z ní,že poj.zaplatila už 12.10. 2017 a je to prý komplikované,zaběhla do domu a vrátila se s dalšíma papírama od České pojišťovny.Jak jsem psal,měla pod čepicí,peníze dostala a já mazal domů jelikož nejsem zcela doléčen. Doma jsem vybalil to, co mi předala kolem pojistky na další období a já se málem vyvrátil ! Paní, z mě neznámého důvodu uzavřela novou pojistku na Favorita ve výši něco pod 5.k českých,po slevě 3558 kč a na dvě splátky po 1779 kč v roce. V osmi dnech zřejmě zaplatila původních 2350 kč + 1779 kč ? Nějaký rozdíl ji pojišťovna určitě vrátí,ale já jsem na další prášky. Měl by někdo nápovědu jak to vyřešit ?
Nechám ji vystřízlivět a půjdu se pokusit domluvit náhradní řešení,jestli nějaké existuje?
Píši to sem taky proto,že EKKAR se zmiňuje o laciném povinném ručení kde výše plnění je stanoveno na 35.mega max. I toto je ten případ. Jakou částkou by se teda člověk zavděčil pojišťovně,aby pokryl třeba zmiňovaných 40.mega z jeho příkladu ?
- forbidden
- Kontaktovat uživatele: