Tesnenie na dvere chladnicky Calex

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Tesnenie na dvere chladnicky Calex

#1 Příspěvek od rnbw »

Mame "novu" 220l chladnicku Calex (r.v. 1988). Funguje, ale zda sa mi, ze tesnenie na dverach je zle. Ani nedrzia poriadne zatvorene (ked sme kedysi mali doma podobnu, tak to bolo tusim magneticke). Dal som teplomer do mrazaku - vychladi to aj na -23 stupnov, ale ked kompresor vypne, tak teplota dost rychlo rastie.
Otazka znie: kde sa da to tesnenie kupit?
m.evil

#2 Příspěvek od m.evil »

V opravovni chladničiek :lol:
Nagant

#3 Příspěvek od Nagant »

Rnbw, mám stejný problém s Calexkou 270, těsnění na straně pantů je dost zdeformované a prasklé v ohybu u dveří, po odmrazování jsem musel tak dlouho chladničku pošupovat a podkládat, až dveře dovřely a neotvíraly se (ale nějaká fuka nikde není).

Zatím jsem objevil namátkou tyto firmy:

http://www.andreas.cz/index.php?id=4
http://www.klimatizace.net/bila-technik ... ni-dily-cz

ale nevím, kde hledat typový štítek :nevim: , u kompresoru ho nikde nevidím.

Chladnička často zapíná, podezřívám termostat, ale kdyby někde měli za rozumnou cenu to těsnění, asi bych tím začal.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Stitok byva na pravom boku, v jeho pravom hornom rohu. Moze byt po rokoch necitatelny. Ja mam termostat asi dobry - dal som do mrazaku cidlo teplomera a kabel vytiahol von, takze vidim, co teplota robi. Este je mozne, ze sa to zlepsi, ked v nej budu nejake veci - nejaka vacsia tepelna kapacita ako vzduch.
galjo

#5 Příspěvek od galjo »

V niektorých predajniach chladničiek majú aj náhradné tesnenia na dvere chladničky.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“