RC model Lietadlo Cessna 182
Moderátor: Moderátoři
- zajicekluigi
RC model Lietadlo Cessna 182
Syn si kupil letecky RC model Cessna 182 od od ART-TECH firmy.Zo začiatku to akosi fungovalo, ale asi po roku ked sa do modelu vložili baterie
a zapol sa aj ovladač, všetky serva sa nekontrolovane a chaoticky zapinali, vypinali, posuvali. Pripada mi to ako nejake rušenie albo rozladenie. Nemam s tým žiadné skúsenosti. Dokáže mi niekto poradiť čo stým?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Re: RC model Lietadlo Cessna 182
zajicekluigi píše:Som v koncoch.
Syn si kupil letecky RC model Cessna 182 od od ART-TECH firmy.Zo začiatku to akosi fungovalo, ale asi po roku ked sa do modelu vložili baterie
a zapol sa aj ovladač, všetky serva sa nekontrolovane a chaoticky zapinali, vypinali, posuvali. Pripada mi to ako nejake rušenie albo rozladenie. Nemam s tým žiadné skúsenosti. Dokáže mi niekto poradiť čo stým?
není to koupené od rákosky?
- zajicekluigi
Re: RC model Lietadlo Cessna 182
Lukas-Peca píše:zajicekluigi píše:Som v koncoch.
není to koupené od rákosky?
letadlo bolo kupene na slovensku v predajni tatramodel v Žiline
link k tomu letadlu http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... etail&id=6
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
2./ nebolo manipulované s motorm a jehoobvodmi, je motor odtienený?
Podľa popisu to vyzerá, že motorický obvod ovplivňuje riadiacu časť. Býva to spôsobené rušením od motora, prípadne slabými baterkami v obvode riadenia. Je treba prekontrolovať, najprv stav bateriek a potom či nenastáva rušenie od motora. Motor môže iskriť, môže byť studený spoj pri filtračných kondenzátoroch....
- zajicekluigi
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- zajicekluigi
jandu píše:1./ má oddelené napájanie pre motor a pre ovládanie?
2./ nebolo manipulované s motorm a jehoobvodmi, je motor odtienený?
Podľa popisu to vyzerá, že motorický obvod ovplivňuje riadiacu časť. Býva to spôsobené rušením od motora, prípadne slabými baterkami v obvode riadenia. Je treba prekontrolovať, najprv stav bateriek a potom či nenastáva rušenie od motora. Motor môže iskriť, môže byť studený spoj pri filtračných kondenzátoroch....
Musim si to pozrieť, ale mam pocit, že napajanie motora aj riadiaca časť
je spoločna . Je tam 5V stabilizator.Motor nie je odtienený.
Musim ale upozorniť, že ono to blbne aj ked sa motor netočí.