Kvalitní benzín, ale od koho?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Kde tankujete?

Shell
5
11%
OMV
7
15%
MOL
2
4%
Benzina
14
30%
Pap Oil
0
Žádná hlasování
Kde to zrovna vyjde
18
39%

Celkem hlasů: 46

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

vrky
Jezdím okresky i dálnici a jak už jsem psal, nejsem z těch co neřadí. Rád jezdím spíš ostře než kochací jízdou. Tou jen chvíli když už ženu bolí ruka jak se drží madla nad dveřmi. :D
Je to Korea KIA Rio s motorem 1.25 CVVT, takže taky žádná hitparáda.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Mysteri

#17 Příspěvek od Mysteri »

Píšeš, že auto máš rok staré, takže predpokladám, že ide o nové auto. Mnohí si myslia, že súčasné nové autá nepotrebujú ,,zabehnúť". Je to však blbosť. Zároveň: bol si už na prehliadke a najmä výmene oleja?. Ten prvý olej totiž treba vymeniť čím skôr. Potom vie tiež pomôcť odpojenie autobatérie aspoň na dve hodiny. Po pripojení si jednotka nanovo načíta údaje. Ako postupovať, mal by si mať v návode v rubrike odpojenie a pripojenie autobatérie. U mojej dávnej Fiesty bol opis postupu po pripojení: Nechať bežať auto na voľnobeh 2 minúty, potom na 2 minúty pridať otáčky cca na 1300. Prvých cca 60km si jednotka nastavuje dynamické parametre a preto sa odporúčalo prvé kilometre odjazdiť v mestskej premávke a potom ho prebehnúť mimo mesta.Stačilo však iba 20 - 25 km a auto bolo opäť živšie a aj menej hlučné. Zo začiatku treba rátať s kolísaním otáčok, to sa však po pár km upraví.
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

Na první garanci jedu v půli srpna. O oleji mi při koupi řekli, že až na garanci buď po roce nebo po 15000km. A o zabíhání, že jezdit rozumně, ani nehonit ani neloudat a tak i jezdím už 50 let. O odpojování baterky vím, dělal jsem to na starém autě (taky Korea, pro změnu Daewoo Nubira), ale valného výsledku to nemělo.
rezis

#19 Příspěvek od rezis »

Úplná blbost ale... klimatizace i otevřené okno mají tento efekt... Možná na to má vliv i vzduchový fitltr kdy teď vlhký vzdych prostě proudí přes něj hůře...
Internet - metla lidstva
vasilceral

#20 Příspěvek od vasilceral »

Jen u Benziny na automatu, nafta 25,90. Co víc, v Dánsku všude a parkrát v Německu jsou benzinky jen na kartu a někde keš v automatu, nahoře bez.
MetalGod

#21 Příspěvek od MetalGod »

Dobrý prase všechno spase. Dvacetiletý Mondeo 1.8i 16V není příliš vybíravý, jede dobře i na to, co maj na naší benzínce. Samo, že když tam naleju 98 nebo 100 oktanů, motor je tišší, nepatrně líp jede a nepatrně míň chlastá, ale zase ten benefit není natolik markantní, abych kvůli lepšímu benzínu musel jezdit 20km daleko.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jjilek »

Pravidelně po každém plnění sleduji spotřebu, beru na potaz i konkrétní způsob jízdy (s vlekem, v horách, po rovině, v zimě atd). Už asi 10 roků se důsledně ptám na dodavatele, vybírám pouze Čepro. Nebo vyjímečně Shell bez ptaní :). Nadto mám už 20 roků jeden srovnávací kopec u Boskovic (na Prostějov). Tam se méně kvalitní benzin vždy projevil.
Ibiza 1.4 r.v. 1999, nyní 2011, Grand Vitara r.v. 2000.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Habesan »

hafca píše:Nic jiného než benzín mě nenapadá.
Kromě oleje...
Chladící kapalina ?
Ložiska v kolech ?
Brzdový obložení ?
Sjetý gumy ?
Geometrie ?
Lambda sonda ?

To, že je to nový auto a slušně s nim zacházíš, neznamená, že se nemůže pokazit.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Samé blbosti. Ať napíše o jaké auto se jedná.
Např. u vysokootáčkových motorů stačí občas jen vytočit na jednotlivé kvalty více než je zvyklý, výfuk se protáhne a motor většinou oživne. Při rozjezdu na rovince dvojkou klidně na padesát, trojkou na osmdesát a čtverkou na stodvacet. Jinak jezdí stabilně jen na 50% a CML si to pamatuje a ubírá. :lol:
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Ja dam na dvojku asi 90, potom uz musim preradit na trojku :D
hafca

#26 Příspěvek od hafca »

p32 píše:Samé blbosti. Ať napíše o jaké auto se jedná.
:lol:

Nevím co ještě dodat, leda že je to model 2017 s manuální klimou.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=895619#895619
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Jo, té dodatečné informace o tom, že to je Korea Kia, jsem si nevšiml. Nečtu všechno a je už zde zvykem, že kdo nepodá celou informaci v prvním dotazu, tak se z ní potom musí dlouho tahat. :wink:
Ty kvalty klidně vytáhni na víc, nechtěl jsem to přehánět, ale rnbw to upřesnil. Oni se s tím na STK taky moc nemažou a vědí proč. Já, když jsem na dva roky starém autě takhle vyhnal pavouky z výfuku, tak jsem se jen divil, že mám nový motor. :wink:
hafca

#28 Příspěvek od hafca »

rnbw píše:Ja dam na dvojku asi 90, potom uz musim preradit na trojku :D

Já to mám občas tak, že po dvojce zjišťuji, že trojka už je zbytečná. :D
rezis

#29 Příspěvek od rezis »

hafca píše:Já to mám občas tak, že po dvojce zjišťuji, že trojka už je zbytečná. :D

https://www.youtube.com/watch?v=lATel7K0hp4

Jinak koukni se kolik máš oleje v motoru ještě než pojedeš do servisu.
Kolega na Renaultu měl nadmíru.... prostě pronikal mu benzín někudy do oleje a kdyby se náhodou nepodíval mohlo to skončit výměnou motoru ...
Internet - metla lidstva
hafca

#30 Příspěvek od hafca »

Na omezovači jsem ještě nebyl. Olej občas zkouknu a je OK. Jak do barvy, tak do množství.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“