Čím namazat ložiska Bionaire BAP412?
Moderátor: Moderátoři
Čím namazat ložiska Bionaire BAP412?

A kutilmile - nelituju tě
Nepíšu to pro to, že bych se za ty plasty přimlouval, ale když už se nám přihodí, že máme provozovat něco s plastovým ložiskem, může nás jeho životnost velmi překvapit. I mazivo je, ale mělo by se použít vhodné, ne ledaco.
Jinak se kdysi v minulosti osvědčil transformátorový olej. Měl dobrou vlastnost, nevysychal, ale obsahoval PCB
CRC Gun Care je zbraňovej konzervační a omezeně čistící olej - z naší blízký produkce srovnatelnej s Konkorem. To nejsou hmoty přímo určený k mazání = snížení tření, ale spíš k ochraně povrchů hlavní a závěrovejch mechanismů před oxidací působením žáru a zplodin střelnýho prachu. Fakt bych spíš volil mazivo přímo určený k lubrikaci = pro tenhle účel určitě nejdostupnější mazivo je motorovej volej, kterej má (skoro) každej z nás určitě k dispozici ...Nagant píše:Pozn. Mazal jsem zatím jen jednou - přípravkem CRC Gun Care, ale dlouho to nevydrželo, tak hledám lepší alternativu.
2 Jodr - o trafooleji jsem čet, že na něj dokonce někdo jezdil se starým komůrkovým dýzlákem podobně jako na "vyjetej" olej z friťáku. Ten člověk musel PCB šířit jako ekologickej terorista všude kam se ten jeho kchár hnul ...
Do MB 230 kombi to lil bez uzardění.
Až jsem jej upozornil na to, že by třeba mohl rovnou na ulici rozdávat DDT, tak toho nechal a začal jezdit na fritovací olej...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...