Blikání diody u elektroměru
Moderátor: Moderátoři
Blikání diody u elektroměru
V bytovém elektroměru (na chodbě) je červená dioda a ta bliká. Na elektroměru je napsáno 10000 imp/kWh a 10 Wh/imp. To mi nesedí, protože pokud by bylo 10000 imp/1000 Wh potom by mělo být 10 imp/Wh nebo 0,1 Wh/imp. Nebo to znamená něco jiného ?
Děkuji za odpovědi IJK
RL - konstanta metrologické LED diody
Ra - konstanta výstupu rozhraní S0 (S-nula)
Konstanta LED může být u některých typů bez označení nebo pouze "R", pro rozhraní S0 se někdy používá symbol impulsu. Jednotka může být pro obě konstanty shodně v imp/kWh, nebo jako u dotazovaného elektroměru - výstup S0 ve Wh/imp.
Nedovolený zásah to ale v zásadě není. Pokud by snímač nebyl instalován nějakým nepřípustným způsobem, nezasahoval do plombovaných částí, nepřekážel odečtu a manipulaci v rozvaděči, nejspíš by to nechali tak. Nanejvýš by to někdo mohl sundat a nechat viset.
Ovšem vhodné řešení, které by nezadávalo důvod k výhradám třeba při revizi, by mohlo být problematické.
- tomasjedno
Několik let jsem to takhle měl (region PRE) a nikdo ani nepípl. Ovšem nebyl to bastl, nýbrž koupený hotový snímač.PabloX píše:Tak mi pri tejto téme napadlo - mohol by byť problém pri kontrole/odpise elektromeru, keď by som si na miesto, kde je LED prilepil (prísavkou na sklo) fototrazistor a snímal blikanie LEDky? Či by to nebrali ako zásah do elektromeru...mechanicky by som doňho nezasiahol.
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
Provrtání panelu a protažení přes plombovaný prostor by bez požehnání dodavatele neprošlo. Protažení z boku většinou překáží vyklopení přístrojového rámu, skřípnutí mezi dveře taky není moc košér.
Co se týká revize tak znám některé RT, kteří by v případě trvale instalovaného zařízení nepřehlédli ani průchod dvířky a mohli by bazírovat na různých detailech provedení pohyblivého přívodu.
- palmalsport
- Artaban001
----------------------------------------------------------------------------------------
Jinak jsem vyzkoušel to modrý tlačítko u našeho elektroměru a on se tím dá na chvíli přepnout do funkce ampérmetru, wattmetru, či voltmetru. (stáhl jsem si k němu návod - tlačítko zaplombovaný není)