PANASONIC TX-25LK10P - neustál bouřku

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Robosand

#16 Příspěvek od Robosand »

To napätie na pine 1 STRF je dôležitejšie ako napätie na pine 4. Pin 4 je vlastne iba napájanie IO STRF.
Napätie za SE140N je takisto dôležité, bez toho vlastne nebude fungovať regulácia zdroja (riadenie)...
Edie

#17 Příspěvek od Edie »

Tak je tam 146,6V,když to startuje jsou nahoře jako ba barevná (RBG) zpětné běhy pak asi půl obrazovky (v něm celý obraz) pak se roztahne na ceý rastr obrazovky to všechno do 20 sec.

K tomu jak se to stalo.Bylo to v zásuvce připojená anténa vypnutý síťový vypínača blesk ve vzdálenosti 200 metrů.Napojeny dva činžovní domy na jeden ant.rozvod.Zatim je bilance 2 TV,4 VCR,4DVD přehrávače.Jedna s Tv hašena hasičákem.
1010

#18 Příspěvek od 1010 »

koukám Eddie že ses do toho pustil,přeju ať to dobře dopadne :D ,jinak těch 146V na H rozklad se mění během rozběhu tv?(těch 20s než se roztáhne)
Edie

#20 Příspěvek od Edie »

Tak jsem tu zas.Tv už běží,stačilo ještě vyměnit IO LA7845N a je to.Ale než jsem ho sehnal tak jsem tv pouštěl s těmi vadami obrazu které po chvilce ustoupili a šlo se dívat.Jenže to by se nesměl uvařit tranzistor co spíná budící trafo tranzistoru VN.Nějakej 2sk2962.Divné je že se prorazili ochranné diody na gate proti source.Byl tam svod 200 ohm,jinak by fungoval.Nahradil jsen ho IRF640 ale nešlo to až asi na 5 pokus s různými jinými se to rozešlo s 2sk2116 z nějakého monitoru,sice je tlustší ale mně to neva.Myslím že to byli ješte pozustatky po blesku.Tak na závěr, pouštím ji už druhý den a vše jde jak má.Dík za rady a názory.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“