Jak na opravu venkovní sprchy?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cirus
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

Jak na opravu venkovní sprchy?

#1 Příspěvek od cirus »

Mám od kamaráda půjčenou chatu a u bazénu je tam venkovní solární sprcha https://www.mountfield.cz/solarni-sprch ... e-3bpz0122 a začal mi téct kulový ventil u páky (viz obr.). Bojím se, že mi kámoš vynadá, že jsem mu to rozbil a tak to chci opravit. Nejde mi to ale rozebat (jde jen trochu povolit u pálky kroužek). Nevíte jak se to rozebírá, nebo kde bych sehnal montážní schéma? Dík za každou radu. (Moutfield by to prý opravil v servisu, ale velmi draze a po přivezení).
Dík
Přílohy
sprch.jpg
(16.47 KiB) Staženo 220 x
Peedros

#2 Příspěvek od Peedros »

počítám,že v té páce bude někde pod krytkou malý imbus, co přidržuje páku k ventilu. Pod pákou pak se dostaneš k tomu,co potřebuješ. Popř. vyfoť detail páky co máš doma, z toho obrázku je poznat hovno.
elektrosvit

#3 Příspěvek od elektrosvit »

Jestli je tam terčík teplá/studená, po jeho vyloupnutí by měl být imbus nebo červík přístupný.
cirus
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#4 Příspěvek od cirus »

Jo na první pohled je to jako normální páková baterie. Páku jsem měl sundanou, ale pod tím je prý slisovaný nerozebiratelný ventil (ne jako v baterii šroubovací). Vzal jsem to do auta a odvezl do servisu Moutfield v Kladně a tam mi řekli, že je to nerozebiratelné a tedy neopravitelné. Prý si mám koupit novou sprchu, je teď v akci a že zaplatím místo 9990Kč jen 4995Kč.
Jo Moutfield je Moutfield.
Nezbývá než kupit sprej a ....
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

A proč jsi nám to nevyfotil ???? Potom se dá něco poradit , ale když jsem to neviděl ..
Peedros

#6 Příspěvek od Peedros »

Hmm,klasicka cinska mr.ka.. To jsme to s Bedou doupracovali
Atlan

#7 Příspěvek od Atlan »

Ventil stoji 10E zaco je ta zvysna suma? Syavim sa ze cinan to vyraba za 40E
elektrosvit

#8 Příspěvek od elektrosvit »

Aspoň vidíte, jaký na tom má Béďa "vejvar". Pořád na tom vydělá, i když sprchu střelí za pět táců místo desíti. Kde by taky bral prachy na "Ale co ty Kadylacííí?", které jednu dobu rozdával. Přitom podobné sprchy se dají pořídit za cenu okolo tří tisíc, akorát jsou z PVC. Ale nejlepší ji má soused- vyrobil si ji z vyřazené tlakové nádoby. Objem asi 50 l, míchací baterie, sprcha, praží mu na ni celý den.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Vsetko sa da rozobrat, akurat niekedy to uz nejde znovu pouzit :D
Neda sa tam namontovat iny ventil alebo bateria?
dred

#10 Příspěvek od dred »

:twisted: Mountfield je kúú.va predražený. To isté máš tu ... a určite niekde inde aj lacnejšie.(akurát plastové telo)
https://www.mall.cz/zahradni-sprchy/mar ... cha-uno-35
Přílohy
1000.jpg
(14.97 KiB) Staženo 171 x
cirus
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#11 Příspěvek od cirus »

Nejenomže předražují (kradou), ale jejich technici (Kladno) asi nikdy neviděli obyčejnou pákovou baterii. Řekli mi, že je to slisované tělo ventilu, když viděli krycí plastový (eloxovaný) kroužek matice pod pákou (a já jim na to skočil). A že mám kámošovi koupit sprchu novou, že je na ní sleva 50%.
Jo Moutfield je Moutfield.
Ten krycí kroužek stačí vyšroubovat (jde to ztěžka a musí se opatrně, aby se nepoškodil) a pod ním je matice (na klíč 29mm), který drží střeva ventilu.
Takže opraveno a kámoš co mi půjčil chatu mě nezabije :D
Díky všem za podporu.
Nezbývá než kupit sprej a ....
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

A potom sa niektori divia, ze servisy maju zle meno...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“