Kvalitní benzín, ale od koho?
Moderátor: Moderátoři
Jinak tankuju vzdycky ba98/100 na ruznych pumpach, nejcasteji Shell, MOL, OMV, Benzina, zbytku se spis vyhybam. Rozdil nepozoruju vubec, jede to stejne...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
A kutilmile - nelituju tě
Když to porovnám s jinými značkami co prošly přes osoby blízké, tak jsem na tom byl relativně dobře.
Uvidím a dám vědět desátého.
Když člověk nemá na rolse, pak je to všechno jen sázka do loterie a tak je to se vším, auta nevyjímaje.
EKKAR píše: nebejt na ně nabízený 7-letý záruky, asi by si je po několikaletý zkušenosti nekoupil už vůbec nikdo .
Abys měl tu sedmiletou záruku,tak musíš servisovat v KIA.A zaplatíš si na garančkách za tu dobu čtvrť nového auta.Dva roky je záruka ze zákona a ta co je navíc záleží na schválení KIA.Mám 4r.Vengu,první garančka a razítko do servisky- za 3,5l oleje a filtr jsem vyplázl 4200,při další už to mělo být 7500,další už by měnili svíčky,kapaliny,všechy filtry takže kolem 9tis.
Oželel jsem záruku navíc,olej měním co 10tis,vychází to cca jednou ročně a cena 850kč za Shell 5W30+filtr.Svíčky mne stály 570kč,necelou hodinku času.V KIA za 2tis. Filtr klimy 160kč 10min práce,v KIA 1000kč.Ale jako bonus opláchnou auto
Ale k problému: Někdy je v tom lidský faktor tedy časem si natolik zvykneš, že se ti pak zdá, že to nejede. To tě pak vyléčí jízda v něčem co opravdu nejede
Zkus si někdy na minutu odpojit baterku, cvaknout spínačem světel nebo jinýho spotřebiče, aby se tutově vybily paralelní kapacity v celým zbytku rozvodu - a baterku zapoj zpátky. Kromě vymazání paměti rádia a denního počítadla km se ti vymaže právě tahle paměť adaptivních hodnot - a auto při vyjetí po týhle proceduře nebudeš poznávat. A nezáleží na značce, ty adaptivní hodnoty v nějaký formě mají dneska komplet všecky.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
- weed_smoker
a tudíž bez vysoký aditivace vyčíhlo lokality, kde je velká hustota provozu a tím pádem tam umístěná pumpa má vysokej výtoč už jen z toho důvodu, že kolem ní projede velkej počet aut a stačí mít cenu o desetník nižší a čecháčci zavětří. Takže jim stačí prodávat i relativně málo aditivovanej benzín = s menšíma cenovýma nákladama na suroviny a aditiva a přitom nemají problémy s vodou v palivu nebo s nějakým dalším produktem oxidace - protože se jim ten benzín v nádržích nestačí zkazit.
Proto taky TankONO v některejch krajích/okresech prostě vůbec nepůsobí, protože ty výhodný nejfrekventovanější místa už měl někdo obsazený a odmítnul jim je přepustit - takže než by "onáci" měli pumpu na místě, kde by jim palivo leželo bez hnutí v cisterně 14 dní nebo i víc a mělo čas se rozvrstvit, radši se v takovým kraji nevyskytujou - protože sami moc dobře vědí, že jejich palivo sice plní všecky základní normy a požadavky s rezervou, ale není "stavěný" na dlouhodobý skladování v nádrži - a to ani v nádrži auta.
Přitom oni nepopírají, že jejich paliva nemají neomezenou životnost - ale tam, kde auto prostě nádrž vyjede nejpozdějc během měsíce to nevadí, takže na tomhle vzájemným kompromisu jde velice výhodně koexistovat. Pro majitele aut s LPG, který mají problém spotřebovat 40-50 litrů benzínu z celý nádrže během roku je samozřejmě takový palivo nevhodný, protože se překračuje doba jeho "doporučený spotřeby" a do takovejch aut je mnohem lepší tankovat občas jen pár litrů vysoce aditivovanýho "prémiovýho paliva" - protože tam se jedná spíš o nouzový dojetí pár km k nejbližší plničce LPG a takovýmu řidiči pak 10 litrů beneli vystačí na čtvrt roku ...