Špongia ERS50

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Špongia ERS50

#1 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem při servisu někam zasel původní špongiu od ERS50. ERS50 mám dvě, odkládací stojánek jeden a špongiu ani jednu. :(
Z čeho, nebo co to vlasně je a čím nahradit? Mořská houba vypadá jinak. Kdysi jsem viděl v drogérii nějakou houbičku na nádobí, vypadalo to stejně jen na ní byla z jedný strany nalepená nějaká modrá textílie. Bohužel co u nás Tetka svejma pičifukama vytlačila starou klasickou drogérii s chemií, nic takovýho nejde sehnat. Zkoušet je dostat ze Sagatu je ztráta času a peněz za poštovný...
Díky
Jirka
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Vyzkousej dratenku, pred casem jsem cetl pojednani od weleru na tema houbicka vs dratenka a houbicku dost nedoporucovali, snizovala zivotnost hrotu.
http://www.ebay.com/itm/Welding-Solderi ... SwhlZYs9-J
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Sehnal jsem si v jednom z předchozích jobů od údržbářů hrstičku mosaznejch špon z jemnýho soustružení a mám docela pokoj ... oni to moc nechtějí dávat, přeci jen jsou to barevný kovy a zacházení s odpadem z nich se dost sleduje, tak bacha při případným odnášení takovýho materiálu ze zaměstnání ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Kupodivu jsem sehnal v místní sámošce Hruška Spontex Viskose. Je dvouvrstvá, z jedný strany houbička, z druhý něco jako brusný rouno. A propo, teď mě napadlo, co to hnědý rouno, co používají topenáři na čištění Cu trubek před pájením?
Ten Spontex jsem odzkoušel a nepálí se hrotem ani za sucha. Bacha, maj ještě jeden typ ale je to nízkoteplotní umělina.
Jirka

Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:Sehnal jsem si hrstičku mosaznejch špon z jemnýho soustružení a mám docela pokoj ...

Takže jsi to zmuchlal do kuličky a nacpal do ňáký alá slepičí kukaně jako v tom odkazu od termita? Hmm, další krám na stole, to by chtělo vymyslet kukaň, co by se dala do korejtka místo špongie.
Jirka

Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Mrkni do katalogu JBC,maji stojanek na spongii s integrovanym kartacem s mosaznymi stetinami.to je vyborna vec-na hrubo ocistis na kartacku,docistis ve spongii.myslim,ze nebude problem neco podobneho vyrobit doma.nejake tema kolem tohoto tady bylo asi loni?kdyby se tady objevil Habesan,urcite by jej rychle nasel:-)
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Habesan »

Letos...
t=78926
(Čistič pájecích hrotů Quick 310)
Hledání trvalo méně než minutu, vteřiny jsem neměřil.
(Hledat na fóru: *drátěnka* *hrot* •Hledej všechna slova)

Osobně drátěnku nepoužívám.
A na houbičku vždy používám destilovanou vodu.
Někdy, když nepotřebuju mít hrot očištěný úplně dočista dočista, tak jenom odhrnu přebytečnou pájku hranou pinzety nebo o hranu kelímku s houbičkou.
(Kelímek je hliníkové víčko od některého alkohoholického nápoje.)
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Pikofarad

#8 Příspěvek od Pikofarad »

Drátěnka z GM ,jemná a funkčně bezvadná
https://www.gme.cz/dratenka-pro-cisteni ... -sh-1025-b
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:
EKKAR píše:Sehnal jsem si hrstičku mosaznejch špon z jemnýho soustružení a mám docela pokoj ...

Takže jsi to zmuchlal do kuličky a nacpal do ňáký alá slepičí kukaně jako v tom odkazu od termita? Hmm, další krám na stole, to by chtělo vymyslet kukaň, co by se dala do korejtka místo špongie.
Ne, užmoulal jsem z toho cosi jako oválnou placku a tu jsem v jednom místě "heftnul" kapkou pajky ke dnu mističky. Užjsem to dlouho nečistil, ale muselo se to z misky vyndat a rozpálit nad hořákem do tmavo červena a oklepnout někde na dvorku o betonovej chodník, aby z toho ten roztavenej a uvolněnej cín vylítal ven. Vždycky taky nějakou žhavou kuličku schytám, nejčastějc do vlasů. To si vždycky užívám zuřivýho klení a svolávání všech TJJSN pod Sluncem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
starecd

#10 Příspěvek od starecd »

Existují i mosazném drátěnky na nádobí, já si bohatě vystačím s jemným mosazným kartáčkem. :D
Nakadah

#11 Příspěvek od Nakadah »

Místo staré houbičky do stojánku sem koupil tohle -http://www.diskontdrogerie.cz/foto/59333.jpg

Střihnul na rozměr a funguje přesně jako ta původní. Skoro bych řekl, že to je to samé. A ještě mám do zásoby.
Hydrawerk

#12 Příspěvek od Hydrawerk »

jimirek píše:https://www.gme.cz/houbicka-pro-cisteni-hrotu-proskit-508-351-sp

Používám, je to zcela v pohodě.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Zajímavý, já jsem drátěnkám nikdy nepřišel na chuť. Časté ochlazování na mokré houbě sice dokáže (výjimečně) způsobit popraskání povrchu hrotu, ale to kovové abrazivum tomu taky nepřidá.

A protože hrot je pro mě spotřebka, tak to vlastně ani neřeším...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

Není problém v matroši hrotu? Na keramiku bych věřil na mosaz, na poželezenou měď na houbičku.
Jirka

varikap

#15 Příspěvek od varikap »

TESCO prodává velkou "cellulose sponge" (11,5 x 16 x 2 cm) za 39,90Kč. Dají se z ní vyrobit 4 kousky.
Přílohy
pongia.jpg
(66.07 KiB) Staženo 161 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“