TV a VCR mají po 1 SCARTu

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

TV a VCR mají po 1 SCARTu

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Mám starší TV a VCR, oba mají jen jeden scart, chybí jim cinch AV vstupy popř. S-video, takže jsou mezi sebou propojeny jen scartem. Je možné udělat úpravu zapojení na VCR, abych tam přidal AV vstupy a mohl na ně napojit např. kameru?
Jde mi o to, že nevím, jestli je možné přímé galvanické propojení mezi sebou - paralelně (scart<->cinch na VCR), nebo jestli je to u novějších TV (které jsou všemi vstupy vybaveny) nějak odděleno.
Dík za odpověď!
007
Moderátor

#2 Příspěvek od 007 »

Tv s více vstupy mají na přepínaní použit integrovaný obvod,který je od sebe odděluje.Přímé propojení je nevhodné,snižuje ůroveň signálu a v krajním případě by se mohl poškodit VCR.
Nejjednodušší je uprava kabelu SCART-SCART.Protože se převážně používá při záznamu na VCR jeho tuner,přímej zaznam z TV přes SCART se nepoužívá,tak ve SCARTu u VCR odpojit dráty z pinů 2,6,20 a na uvolněné piny zapojit CINCHe.2 je audio R,6 je audio L,zem je na 4.
20 je video,zem je na 18.Potom na VCR navolíte režim AV a můžete z kamery nahrávat a nebo přes VCR sledovat na TV
007
Hill
Administrátor

takhle to mám taky

#3 Příspěvek od Hill »

v jednom scartu, co jde do videa, mám vyvedené 3 cinche (levý na 6, pravý na 2 a video na 20, zem zvuku na 4, zem videa na 17).
Použil jsem k tomu šňůru scart-scart jednosměrnou, má slabší kabel, takže se ty tři stíňáky do průchodky vešly. No a vývody z videa v tom konektoru (3, 1 a 19 pro signály) zůstaly původní.
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

Přesně tak jsem to dnes udělal, jen jsem to vylepšil přepínačem. Z kamery AV signál jde na vstup do VCR, ale pozor - ne na VCR, nýbrž na TV se musí zvolit režim AV a pak to, co posílám z kamery, vidím na TV a mohu zároveň nahrávat na VCR. Funguje to, dík.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“