No a jaká byla ETA....
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nevadí jim časté zapínání a vypínání, a ihned po zapnutí svítí plnou intenzitou. Žárovku můžete zapnou až 15 000x.
Haha, to teda není údaj ke chlubení. Philips udává 50 000 cyklů a Osram 100 000 cyklů.
http://eta.cz/mycky-nadobi
To je co? Převlečené Beko? Gorenje asi ne, že?
K těm žárovkám toho moc nevím - ke mně se nic ještě nedostalo, mají se měnit kus za kus a do servisu nic nechodí (maximálně, kdyby to někdo sem donesl osobně).
Sinclair: Mělo by stačit nechat na naviják navinout celý kabel - pak by mělo být pero bezpečně zaparkované na pomocné kladce, sice je potom potřeba kabel z bubnu ručně odmotat, ale furt je to jednodušší, než znovu montovat vystřelené pero (které může být trochu nebezpečné).
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Naštěstí jsem nekupoval nic od značek, které se nekazí, ale rovnou s..ou v záruce (Whirlpool, Bosch atd.). Od Elektroluxu nebyl patřičný výběr.
Speciálně podle pračkaře je to tak na 3, max. 4 roky a prakticky vzápětí něco shnije, nebo urezne - a díly nejsou, nebo jen některé uni. Bylo mi třemi lidmi, nezávisle na sobě řečeno stručné a jasné "ruky pryč od toho".
Komu nevadí, že za 3-4 roky bude potřebovat nový stroj, když podle toho původního, byly předtím dělány prostorové dispozice - a hlavním kritériem je pro takové lidi cena, tak vzhůru do Beko.
Přitom to hnusácké Beko, kvalitou i provedením, je někdy jenom o pár stováků levnější, než značkový výrobek - ale rozdíl kvality propastný. Značná část ceny toho Beko, prý tvoří "polštáře" pro marže prodejců, tak mi to bylo řečeno. Proto prý prodejci Beko tak tlačí a víceméně odrazují od jiných značek - mají na Beko nejvíc vývaru.
Mně stačila jedna zkušenost. Naštěstí to byla jen digestoř, ale tak shnilý plech za 5 roků, jen od výparů a filtru, to jsem snad ještě neviděl. V duchu jsem odprošoval starou soc- digestoř, že jsem ji vyhodil. Jen kvůli atypickému radiálnímu větráku, taky leností ji vyčistit. Měl jsem to spravit a vysrghm se na celé pojebané Beko. Bral jsem to jen proto, že tam pasovala skoro bez úprav, cena nedůležitá.
Hlavně na základě této zkušenosti, jsem se pak u servisáků na tu značku poptával. Udělejte to příště taky.
Ptát se, je potřeba hlavně u známých servisáků - žádný obchodník neřekne pravdu.
https://www.eta.cz/eta-fenite-exclusive-9320-90000/
Bohužel, mnohé ženy nepoužívají fén vůbec, prej to je šetrnější.
Narazil jsem na Váš letní příspěvek s kritikou (též) k pračkám BEKO.
Peru v pračce Beko. Týdně jednu, nejvýše dvě dávky.
Ariel, Persil, Palmex, a protože vodní kámen je přeci prevít, peru léta dokonce bez změkčovačů vody.
Zakoupena 22.11.2012, a dokonce mám k ní vytištěn i certifikát na 5 let záruky.
Funguje. Zatím devět let bez problému.
Tatramatka Tamat 500.1 mi vydržela přes 15 let. Uvidím, zda se Beko vyrovná její životnosti.