Chodbová světla
Moderátor: Moderátoři
Chodbová světla
Jak ty čidla pohybu v těch světlech jednoduše odstínit, aby braly pouze pohyb na chodbě? Vnitřek nafocený nemám, ale napadlo mě obalení alobalem, nebo dát pod celé světlo uzemněný plech? A jestli to vůbec pomůže?
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- Přílohy
-
svetlo.jpg- (83.35 KiB) Staženo 213 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Ale možná má někdo zkušenosti s odstíněním.
Zkoušeli jste nahradit ty úsporky jiným světelným zdrojem, třeba LED? Úsporky nejsou pro tento účel zrovna nejlepší (časté spínání)
Předpokládám, že změna umístění současných světel je prakticky nemožná.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
A kutilmile - nelituju tě
Já jsem si objednal z EBAY též mikrovlnné čidlo, píšou, že to zabírá na 180 stupňů, chci to dát do auta (a připojit na stávající GSM alarm), takže to též budu časem řešit, protože jinak to bude brát pohyb přes skla auta.
P.S. V autě to je žádoucí, aby to bralo skrz okna, kvůli prevenci. Kdysi jsem do toho trochu fušoval a řešili jsme to programem v Atmelu tak, že když se někdo kolem auta pohyboval např. déle než 3 sekundy, tak ten alarm jenom štěknul (+ blikly směrovky), potom byl 10 sekund odpočet, opět štěknutí, odpočet, houknutí, odpočet a nakonec siréna. Ale těch módů bylo víc, tohle byl ten umírněný a dalo se to volit na otřesovém nebo mikrovlnném čidle.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- Artaban001
- Přílohy
-
P1000007.jpg- (90.11 KiB) Staženo 153 x
A kutilmile - nelituju tě
Tak jsem stáhnul citlivost na minimum a teď to zapne jen velká plocha plechu garážových vrat když se celý sklápí nahoru pod strop, nebo naopak. Takhle mi to vyhovuje nejlíp, prostě dálkáčem otevřu vrata a při tom se rozsvítí nad vratama.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Přílohy
-
fotodioda.jpg- (41.93 KiB) Staženo 187 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- Artaban001