havarijní termostat žehličky

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
niko231

havarijní termostat žehličky

#1 Příspěvek od niko231 »

Opravuji napařovačku Tefal, kde byl rozepnut havarijní termostat. Kolík byl zapadlý směrem dolů, čímž byl rozpojen kontakt. Na té zeslabené tyčince je jakýsi cínový kroužek, který asi změkl a tím kolík zapadl. Dá se to koupit samostatně a kde kupujte ztvrdlá silikonová těsnění pro páru a rozprašování. Jak opravu řešíte vy?
Přílohy
DSCF0491.JPG
(247.21 KiB) Staženo 192 x
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Myslím, že s opravou žehliček se vzhledem k jejich pořizovací ceně vůbec nepočítá.
dred

#3 Příspěvek od dred »

:lol: čo na tom chceš opravovať... nový náhradný diel nedostaneš...
Keď krachla bezpečnostná tepelná poistka, tak je na stopro vadný aj prevádzkový termostat. ZAHODIŤ - a máš pre polovičku námet na darček.
niko231

#4 Příspěvek od niko231 »

Tahle žehlička byla docela drahá přes 2000kč, zahodit ji je ta poslední možnost.
dred

#5 Příspěvek od dred »

poslednú možnosť mala vtedy,keď para začala fučať do priestoru termostatu...
Neniu

#6 Příspěvek od Neniu »

Zkus se podívat třeba tady https://www.nadeta.cz/ možná něco najdeš.

Jinak kulička do havarijního termostatu se dá nahradit třeba normálním "cínem" na pájení. Vybereš si vhodný podle teploty. Kde sehnat to těsnění nevím, také by mě to zajímalo.
Jsem na cestě k šípku.
starecd

#7 Příspěvek od starecd »

Já taky žehlím, ale napařovačkám jsem nepřišel na chuť, máti kdy si dostala Roventu, mám ji dodnes. Napařování jsem zkoušel 3x, blbě se plní, pára se rychle sráží, takže místo napařování je vše mokré. Zlatá klasická ETA, nicméně nedávno jsem taky musel vyměnit termostat, ale za ty roky.....
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Starší ženské radši používají klasickou ETU a prádlo kropí z hrnku. Jedna babka dokonce říkala, že napařovačka co dostala je snad těžší než žehličky na uhlí z dob císaře pána. :)
ohryzek36

#9 Příspěvek od ohryzek36 »

Ten havarijní termostat se bere jako součást plotny (stejně jako normální termostat a všechno na ní pevně přidělané) - ta (a pochopitelně i těsnění) se dá objednat v autorizovaných servisech nebo u jiných prodejců ND. Cenově to může vycházet tak okolo tisícovky, ale přesně nevím - žehličky už moc nedělám a ceny se mohly změnit. Pokud by to ale někoho zajímalo, tak stačí napsat typ a v pondělí bych napsal cenu.

Mimochodem - při normální funkci plotny na ní bývá maximálka tak 250°C, takže tento havarijní termostat vypíná tak odhadem na 300°C. U jedné podobné napařovací věci vídám tepelné pojistky na 318°C.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“