Monitoring odběru DC motoru s galvanickým oddělením

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Chenzee

Monitoring odběru DC motoru s galvanickým oddělením

#1 Příspěvek od Chenzee »

Dobrý večer, řeším jeden problémek, se kterým mi nepomohl ani strejda Google. Jedná se o to, že mám 24VDC motor s odběrem do 2A, u kterého potřebuji PICem přes AD převodník monitorovat odběr. Vše by nebyl problém, kdyby nebyl požadavek, aby byl motor napájen jiným zdrojem než elektronika a nesmí dojít ke spojení zemí. Bohužel jsem nikde nenašel řešení, jak to (jednoduše) vyřešit. Upozorňuji, že mi nejde o převod 1:1 ani o přesně lineární výstup, obvod bude jen ukazovat číslo, které převede AD převodník. Vysoká přesnost tedy netřeba, ale mělo by to být v rámci jednoduchosti trochu stabilní (jakási možnost opakovatelnosti měření). Předem děkuji za pomoc. Honza
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

A co s ACS712?
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

Průvlakový proudový transformátor z hallovou sondou ( kupříkladu od LEM). Není to nejlevnější, ale je to jednoduchý.
misocko

#4 Příspěvek od misocko »

vzhladom na napajanie kde tie transformatory potrebuju +-12 až 15V, by som isiel do toho ACS kde je napajanie iba +5V , akurat ze pri nulovom prude je vystup polovica napajacieho napetia - s tym treba pocitat.
na hranie sa pouzivam oba typy :D
Chenzee

#5 Příspěvek od Chenzee »

Líná huba holé neštěstí ... moc díky, ACS712 je přesně to, co jsem potřeboval - jednoduché, levné. Díky moc. :prst:
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“