USB 16GB Patriot

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#16 Příspěvek od xsc »

No je umístěna na tom SSD. Ale to je přece stejné jako s klasickým HDD, když chcípne, nemám ani zálohu systému. Proto to nabízí vypálení na DVD, ale málokdo to udělá.
JiriTom

#17 Příspěvek od JiriTom »

Celeron: na původ flešky jsem se ptal po zajímavost, zda to není něco za 100 Kč z Číny nebo pochybného eshopu. Protože pak by v tom pouzdře Patriot mohla být nějaká nonome "imitace". Ale zřejmě máš to ao.cz dlohodobě osvědčené...
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

masar píše:A kde je na notebooku s jedním SSD umístěna záchranná partition? Sice to není záloha dat, ale záloha pro obnovu systému, ale cenná je přece také.

Ta je uplne bezcenna (instalacnych medii Windows je plny internet) a jediny dovod jej existencie je, ze vyrobca usetril 50 centov za instalacne medium.
masar

#19 Příspěvek od masar »

No jak pro koho. Záloha obsahuje všechny potřebné ovladače dotyčného hardware včetně továrního nastavení a ne každý majitel noťasu je schopen provést úspěšně instalaci z pouhého iso - souboru. :wink:
Standa99

#20 Příspěvek od Standa99 »

Minulý týden jsem měl v rukou nový Acer NB a na SSD byl (kromě jiných) oddíl pro obnovu, který měl snad jen 1GB. Nejspíš pouze pro obnovu z vytvořeného média, což je dobře, aspoň neubírají místo pro potřebnější věci.
Škoda že jsem ho nevyzkoušel, akorát jsem přejel předinstalované 1607 letošními 1703 (bez ponechání jakýchkoliv dat), což je jednodušší, než to povyšovat to přes NET, nebo případně odinstalovávat nesmysly typu McAfee apod.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Krakis

#21 Příspěvek od Krakis »

Já mám do auta kovovou flešku Sirius 8.GB na MP3-ky a jednou mi vypadla před garáží do trávy.Našel jsem ji po týdnu kdy pršelo,nechal vysušit na topení a dodnes funguje.Už jsem ji několikrát formátoval a přenahrával desky i celé diskografie.A stále O.K.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Niektore vydrzia, niektore nie. Mam napriklad v robote stary Apacer 1 GB, nikdy nebol ziadny problem. Kolega si vtedy kupil nejaku lacnu 4GB noname, odislo mu to hned. Vtedy som ju ozivil naformatovanim utilitou od vyrobcu radica a odvtedy tiez funguje.

Jedna skoro-kolegyna si kupila nejaky 8 GB (alebo 16?) Kingston, dala si na to nejake fotky a o dva tyzdne prisla s tym, ze nejdu otvorit... Islo to na reklamaciu, z fotiek sa dalo zachranit uz len nieco.
dobrman

#23 Příspěvek od dobrman »

mám i jednu 1GB "noname" s potiskem VZP, vysouvací konektor....
Už dvakrát přežila bez ztráty dat a funkčnosti, vyprání v pračce na 60°C
Pro jistotu ji používám jen na přenášení kopií různých malých dat.....
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Reklamace uznaná, Patriot je vyměněnej a ještě jsem na tom vydělal, bez doplatku mi dali stejnou kapacitu navíc USB3 protože 16GB USB2 už nejsou. Jede jak vítr, ale strkat ho zezadu do PC je celkem pakárna. PC má jen USB3 na zadním panelu.
A propo, kdybych vyhodil původní čelní USB2 pod víčkem a zalepil tam půlmetrovej USB3 prodlužovák, bude se chovat mravně, tedy USB3? Ptám se, protože v jedný mašině se podobnej prodlužovák na čelní panel nahodile choval jednou jako USB1 a podruhý jako USB2....
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dobrman

#25 Příspěvek od dobrman »

mám to taky tak, vzadu mám 2x USB3, tak mám vyhozenou jednu záslepku a bednou protažený dva metrový kabely a v předu vlepený do 3,5" záslepky po FDD. Zbytek dýlky je volně za bednou.
Funguje mi to bez problému
xsc

#26 Příspěvek od xsc »

Celeron píše:Ptám se, protože v jedný mašině se podobnej prodlužovák na čelní panel nahodile choval jednou jako USB1 a podruhý jako USB2....
To se mi stalo taky. Problémem je jen čínská "kvalita" těch prodlužováků. Pokud je OK, tak omezením je jen celková délka - u USB1,2 to bylo do 4,5m, USB3 netuším. S připojenou flashkou to není problém, ale třeba s kabelem k externímu HDD nebo foťáku už být může.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Niektore tie predlzovacie kable dokonca nemali ani ziadne tienenie a tieniaci plech a konektoroch bol nezapojeny. Na USB 1.1 to ale celkom funguje.
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

dobrman píše:mám to taky tak, vzadu mám 2x USB3, tak mám vyhozenou jednu záslepku a bednou protažený dva metrový kabely a v předu vlepený do 3,5" záslepky po FDD. Zbytek dýlky je volně za bednou.
Funguje mi to bez problému

No to zrovna neudělám, v 3,5" mám všehočtečku karet. Ale pod odklápěcím víčkem jsou kromě dvou USB 2 A a dvou 3,5 mm Jacků zvukovky předlisy na jedno další USB a pětiůhelník podobnej USB 2 B a zaníma nic není.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#29 Příspěvek od PotPalo »

Celeron píše:...pětiůhelník podobnej USB 2 B a zaníma nic není.
To je príprava na FireWire (IEEE1394) pre bedne, ktoré ho majú vyvedené.
dobrman

#30 Příspěvek od dobrman »

Celeron píše:...... v 3,5" mám všehočtečku karet. ......

To si mi oživil, o tý jsem taky už přemejšlel, hlavně aby na ní bylo alespoň 2x USB3 a zapojení přímo do MB. Jinak by mi stačilo aby to četlo CF, ostatní nepotřebuju (SD mám na tiskárně). Zatím mám starou čtečku CF do usb2....

Musím zase projet shopy...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“