Domácí kino Thomson DPL680HT, nereaguje na nic
Moderátor: Moderátoři
Domácí kino Thomson DPL680HT, nereaguje na nic
Prosil bych o pomoc:
Mám tu na stole kino Thomson DPL680HT.Kino jde zapnout ale dál už nereaguje na nic. Ani vypnout nejde. Na displeji je tma. Vypnu ho jedině resetem IC202 HT48R05A-1 na desce s displejem. Zkontroloval jsem zdroje – v pořádku, dávají co mají dávat. Zkoušeno oscilem i přidanou kapacitou. Zkontroloval jsem oscilátory, co jsem našel, oba běží na frekvencích, které jsou ve schématu. Zkontrolovány resety, u CPU ZIVA je ok, u IC202 HT48R05A-1 na desce s displejem je taky ok. U IC802 STA308A na AV desce je reset v log1, to ale způsobuje chybějící signál na DAMP-RST.
Podle mě nekomunikuje přední panel s AV deskou. Na DOUT;DIN;CLK a STB IC301 PT6315 jsou jehlové pulsy o trvání 5us; opakování po 30us a amplitudou necelých 50mV. Hlavně ta amlituda se mi zdá příliš malá. Tyto signály jdou přes IC201 74HCT245 na AV desce, s tímto obvodem bylo už manipulováno. Je pájený za pomocí nějakého tavidla podobného kalafuně. Podle majitele ale DK v servisu nikdy nebylo, tak to musí být z výroby.
Jěště se mi nezdá signál ze zdroje POWER-FAIL kde je 1.57V. Nicméně jsem tento signál simuloval jak s log0 tak s log1 (5V). Stav beze změny.
Můžete mi poradit,na co se ještě zaměřit?
SM: http://www.uloz.to/xGnPRnd/thomson-dpl5 ... -ht-sm-rar
sice je to již několik let, ale na foru ebastlírny jste měl dotaz (viz. níže), týkající se rady ohledně opravy domácího kina Thompson DPL680HT. Podařilo se Vám ho opravit a pokud ano, co bylo příčinou? Mám totiž na stole stejný přístroj se stejnou závadou a identickými příznaky. Už nad tím sedím tři dny a pokus Vás kontaktovat je to poslední co udělám, než přístroj skončí ve sběrném dvoru.
Děkuji za odpověď
Ivo Guňka
info@igdesign.cz
tel. 606 705 867