Termostat do staré mrazničky Calex 40l.

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Termostat do staré mrazničky Calex 40l.

#1 Příspěvek od jjilek »

Odešel mi termostat, mraznička stále dobře mrazí, nevypíná. Najde někdo v zásobách a nabídne mi vhodný termostat? (Není z mrazícího prostoru nastavitelný.)
masar

#2 Příspěvek od masar »

Shodou okolností jsem právě dnes měnil termostat na Calex M130.1. Jako náhradu jsem použil tento univerzální za 149,-
Spokojenost.
:wink:
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

jjilek píše:Odešel mi termostat,....... Najde někdo v zásobách a nabídne mi vhodný termostat? ....

Shodou okolností jsem se na www.nadeta.cz díval před tím, než jsem napsal tohle vlákno. Zrovna tenhle se moc nehodí, má dlouhou kapiláru. Ale mají i kratší, pokud nenajdu nějaký funkční z vyřazeného mrazáku. Prosím nepište linky, umím hledat.
masar

#4 Příspěvek od masar »

V M130.1 měl původní termostat kapiláru 600mm, tento má 1500. Nechal jsem 3 závity venku, ničemu to nevadí. A když už jsme u té shody okolností - Před výměnou za Ateu jsem asi půl roku používal právě ten tvůj z mrazáku Calex 40l. Jenže jeho hystereze byla malá, často zapínal a vypínal a navíc neměl signalizační (havarijní) spínač, takže začal být nespolehlivý.
:wink:
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jjilek »

Zatím mrazák nutně nepotřebuji, je na chalupě a blíží se zima. Dávat za nový termostat 180 Kč + pošta 120 Kč se mi nechce do mrazáku z roku 1985. Je s podivem, že kompresor je stále funkční.
https://www.nadeta.cz/nahradni-dily/led ... ?ItemIdx=5.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“