HW012 41020
Moderátor: Moderátoři
HW012 41020
narazil jsem na nefukční součástku, na které je napsáno HW012 41020. Hledal jsem nějaký datasheet co by to mohlo být, ale nic jsem nenašel. Neví někdo co to je? Nebo jaká by mohla být náhrada za tuto součástku? Díky.
- Přílohy
-
Pathwaylightcircuitbefore.jpg- Toto že by...
- (44.41 KiB) Staženo 123 x
- patrikvarga
Bez PIR čidla, jsou to všechno jenom zabíječky akumulátorů.
Naštěstí k tomu většinou dávají akumulátory, které si snad ani nic lepšího nezaslouží.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Habesan píše:Naštěstí k tomu většinou dávají akumulátory, které si snad ani nic lepšího nezaslouží.
Asi před měsícem jsem měl lichej 3 roky jetej Eneloop a tak jsem ho nabil a vrazil do solárního svítíčka. Asi 14 dní svítil celou noc a pak už se nestíhal dobíjet. Na těch svítíčkách není problém akumulátor ale nedostatečný dobíjení kvůli malý ploše solárního článku. A to byly zrovna optimální podmínky, vrcholný léto, dlouhá doba slunečního svitu, volný prostranství. Je to prostě šmejd.
Ve Francii jsem viděl v pronajatým domečku zahradní osvětlení na stejným principu, kdy solární článek byl cca 8x8 cm. Na zkoušku jsme na jeden dali přes den papírovou kabici. Svítil celej den a noc, další den se stihnul dobít a zase svítil až do rána. A to byl začátek listopadu, den výrazně kratší než noc. To bych si na zahradu dal, ovšem u nás se to nejspíš nesežene a nebo ne za pajsku jako ty šmejdy z OBI.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na těchto výrobcích je prostě ojebané ÚPLNĚ VŠE, od solarčlánku po LED.
I pouzdro toho 4-nohého švába je tak ohavné, že to snad museli pouzdřit na dřevěném vstřikolisu
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!