Může to fungovat
Moderátor: Moderátoři
Může to fungovat
a stále rostoucího napětí. Takže mám za to, že energie by se měla stále ukládat.
https://www.youtube.com/watch?v=TfTz5y24y8A
Energie je údajně ze slunečního záření, kdy CD bude údajně fungovat podobně jako solární panel.
https://www.youtube.com/watch?v=Iix7TxquHR8
Další FAKE nebo je to reálné?
CD tvoří vrstvu naneseného kovu dokonce i třeba zlata.
Přesný popis principu foliových panelů se mi nepodařilo dohledat, ale mělo by jít o osvětlení dvou kovových elektrod.
Při prvních pokusech bylo použito právě velmi tenké zlaté folie a folií z jiných kovů jako měď. Účinnost však byla kolem jednoho procenta, což u křemíku (PN přechodu) je 6%.
misocko píše:vidm dobre ako tam drzi v rukach 130V ?
kedisy som sa hral s tym kolko vydrzim, 110 uz poriadne citis a mas co robit aby si nesiel do krcov, na 130 som sa neodvazil, schvcalne skuste to niekto
No já vidím, že měřák má na rozsahu 200mV a vypadá stejnosměrných.
A odkdy stejnosměrné napětí kope. To vůbec necítíš ani při 1000V, akorát ti může způsobit elektrolýzu krve, tak je toho nebezpečné se dotýkat.
Jde mi spíš o stálý nárůst toho napětí.
spotene prsty na svorkach meraku pojdu daleko za tuto hranicu (prave som to skusil), nepotrebuje k tormu ziaden dalsi zdroj napetia.
Mira__A, je vidiaet ze si este nikdy nesahol na kondik nabity na 300V, skus a potom napis ze si sa pomylil , tak ako ja s tym merakom
striedavina trasie a mas aspon malu sancu pustit sa (ozaj malu) , ak chytis DC, nemas sancu pustit sa, musis pockat kym sa kondik vybije na rozumnu mieru a dufat ze srdce to rozdycha (osobna skusenost, obojrucne, cez srdce, odvtedy si vsetky kondiky vybijam alebo premeriam pred sahnutim nan)
misocko píše:pardon, fakt to ma na 200mV
spotene prsty na svorkach meraku pojdu daleko za tuto hranicu (prave som to skusil), nepotrebuje k tormu ziaden dalsi zdroj napetia.
To jsem nezkoušel tak až budu na noční a nebudu mít co na práci asi přlepím instalatérskou černou páskou k prstům hroty měřáku a po půl hodině nebo delší době se podívám na kolik to vylezlo. Asi to bude měřák od měřáku jiné.
- monterjirka
- weed_smoker
misocko píše:vidm dobre ako tam drzi v rukach 130V ?
kedisy som sa hral s tym kolko vydrzim, 110 uz poriadne citis a mas co robit aby si nesiel do krcov, na 130 som sa neodvazil, schvcalne skuste to niekto
130V už se drží celkem naprd,pan výpravčí mi párkrát zatočil induktorem a hodně matiček i s podložkama jsem poztrácel,napadaly do toho stavědla až pod pravítkový tyče a nešly nikudy vyndat.A v návěstidle je 230V,taky jich dost poztrácim,než přepojim dráty červenýho světla,pokud údržba nevytáhne blok ze stojanu.Je to cejtit skoro jak zásuvka,ikdyž je to IT.
weed_smoker píše:pan výpravčí mi párkrát zatočil induktorem
Tak to je fakt kámoš
weed_smoker píše:A v návěstidle je 230V,taky jich dost poztrácim,než přepojim dráty červenýho světla,pokud údržba nevytáhne blok ze stojanu.Je to cejtit skoro jak zásuvka,ikdyž je to IT.
Tak to máte na zařízení blbý stavy