JiriTom píše: Po zahřátí se proud zvětší a přechodové zkreslení úplně nebo částečně mizí...
To by bylo možné, ale znamenalo by to, že změna teploty stačí velmi malá, tak malá, že není cítit rukou na chladiči. Ale možné vysvětlení to je. Budu si to pamatovat.
masar píše:Uši mohou signalizovat zkreslení, ale na odhalení jeho původu je přece jen lepší osciloskop.

Tak to určitě, ale teďka už to hraje tak nějak pořád stejně, při prvních pokusech mě nenapadlo to zkoušet s generátorem a osciloskopem, ale s hudbou a reproduktorem. Teďka už to hraje pořád stejně. Do cca 0,5 W hraje zesilovač hezky a je to i vidět, když se trochu přidá, jde zkreslení strmě nahoru (nemám čím měřit) a je to jak slyšet, tak i vidět na osciloskpu.
O to v tomto dotazu ale nešlo, fakticky to nejprve hrálo hrozně a po nějaké době (řádově minuty) se zvuk zlepšil. Je to divné, ale je to tak

Malý dosažitelný výkon bez zkreslení bude asi i tím, že to mám postavené na zkušební desce v nejjednodušším možném zapojení. Ještě si s ním budu hrát.
Jsem na cestě k šípku.