Prodám: Tiskárna HP LaserJet 1100

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

Prodám: Tiskárna HP LaserJet 1100

#1 Příspěvek od hafca »

V tiskárně je originální toner ze kterého bylo vytištěno cca 100 stran. Občas se jí nechce vzít papír, ale na podruhé si ho většinou vezme. Tiskl jsem na ní jen předlohy na DPS. Jediná nevýhoda je, že má LPT rozhraní, ale kdo ho má, pak funguje i pod W7/64.
Cena 700.-Kč.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Taky ji mám. A "nedám"...
Je to tak trochu hrůza tisknout toho víc, po tom LPT to tam leze pomalu, ale občas na nějakou drobnost je dobrá a pod XP i W7 jsem ji bez problémů rozchodil i přes převodník USB/LPT.

Ale bacha, bez originálního kabelu může být problém, má nestandardní LPT konektor.
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Kabel je k ní originál. Někde mi leží i převodník USB na PLT, ale já na to měl kartu v PC.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Pomalost nie je problem LPT, ale celeho mechanizmu tychto malych tlaciarni. Tato ma 8 stranok/min. Ja mam LaserJet 5L, ta ma dokonca len 4 stranky/min. Na domace pouzitie to ale bez problemov staci.
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Taky mám "pětilitra", jenže bohužel nekompletní (zásobník na papír) a fotoválec je už špatnej. Ale jinak tiskne.
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 31 srp 2017, 10:24, celkem upraveno 1 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
radioelectrum

#6 Příspěvek od radioelectrum »

ty staré HP laserovky jsou nezmaři, akorát po čase se opotřebuje gumová ploška podavače, což ale není zase až takový problém to opravit. Já mám HP1200 a byla by eventuálně k mání. Ta má i USB a skoro nový toner.
serviceman

#7 Příspěvek od serviceman »

Na HP LaserJet 1100 později poskytoval zdarma HP opravný kit, aby nebrala víc papírů najednou. Byl to v podstatě samolepící pásek, který se nalepil pod zásobník papíru. Možná ho lze stále získat (?)
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

To žraní dvou až tří papírů najednou dělala Minolta SP1000 taky. Pak jsem přišel na to, že stačí štůsek papírů z obou stran "prolistovat přes palec". Ono se to nezdá, ale ve skladech v bednách těch papírů leží spousta na sobě a dlouho a jednotlivý listy se jakoby "slepí". Stačí je provětrat a pak už po sobě v tiskárně kloužou a nabírají se po jednom. To "prolistování přes palec" je známá finta ještě z dob děrných štítků, ale ty zde pamatuje málokdo. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ruprecht

#9 Příspěvek od Ruprecht »

Někteří výrobci malují na obal (500 listů) šipku, která označuje směr řezu listů, podavače mají rády, když si berou papíry proti řezu... Nebo stačí přejet hranu papírů prstem, v jednom směru je pakl "hladký", z druhé drsný
Obrázek
Obrázek
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
hafca

#10 Příspěvek od hafca »

Ta šipka znamená stranu na kterou se má tisknout, alespoň to tak mi vysvětloval tiskař. U lsaeru to není tak důležité, ale u inkoustu ano.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Ne, ta šipka ukazuje dolů, takže ten papír má tak ležet. Tiskárnám to tak vyhovuje a pokud má některá problém, tak je nutno řešit tiskárnu a její podávání a ne papír.
hafca

#12 Příspěvek od hafca »

Jak myslíš, já kdysi zkoušel tisk na inkoustovce na jednu i druhou stranu. A po okouknutí lupou jsem mu dal za pravdu.
A co balíky kde šipka není, ty budou skladované asi na stojato. :lol:
fredis

#13 Příspěvek od fredis »

p32 píše:Ne, ta šipka ukazuje dolů, takže ten papír má tak ležet. Tiskárnám to tak vyhovuje a pokud má některá problém, tak je nutno řešit tiskárnu a její podávání a ne papír.

Podle Ruprechta to je naopak.. :wink: Zajímalo by mně to, a asi nejen mně, jak to tedy má správně být.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

No a akurat v LaserJet 5L/6L/1100 papier v podavaci nelezi ale stoji :D
Ruprecht

#15 Příspěvek od Ruprecht »

Xerox podle linkovaného manuálu šipkou označuje "lepší" tiskovou stranu. Mně vysvětloval zakládání papíru servisák tiskárny po problémech s podavačem, zakládat podle šipky :) Asi jen shodou naprostých náhod to souhlasí s "lepší" orientací řezu listů pro podavač :)
Vemte balík papíru, přejeďte po krátké straně prstem oběma směry. Jeden směr je "drsnější" a podavač si líp bere papír a odděluje jednotlivé listy. Od té doby co si na to dávám pozor nemám problém s podavači :)
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“