IBM ThinkPad T60 - záhadná smrť

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PotPalo

IBM ThinkPad T60 - záhadná smrť

#1 Příspěvek od PotPalo »

Nazdar nazdar.
Mal som na skrini odložený notebook ThinkPad T60 (TYPE 1951). Predtým normálne fungoval, všetko išlo na 100%. Asi po roku som ho zobral že ho zapnem, a nič. Samozrejme som v ňom zabudol batériu, tá sa vybila. Batériu som nabil, ale stav notebooku je taký, že po zapnutí ostane čierny displej, 4x krátko pípne, a potom už nič. Podľa internetu by to mohla byť doska, ale prečo takto sama od seba skapala, žeby tou zabudnutou batériou?
Skúšal som vybrať HDD, DVD, WiFi, modem, bez batérie alebo len na batériu, odpojiť CMOS batériu (mala cez 3V, takže dobrá), vybrať/poprehadzovať/vymeniť RAM (bez RAM pípa kód že nieje RAM), dokonca aj preprogramovať 24RF08 (integrovaný v PC82573) obsahom z inej funkčnej T60ky, ale nepomohlo nič. Možno ešte naflešovať BIOS čip, ale najprv musím zohnať dump, v update je to nejaké nasekané na bloky. Nejaké nápady?
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Čokolvek.
Ako to má riešenú grafiku???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
PotPalo

#3 Příspěvek od PotPalo »

Grafika je integrovaná Intel. Predtým žiadne problémy neboli, doska nebola opravovaná. Flešnúť BIOS z inej dosky vraj nepomôže, ako som sa medzitým dočítal na internete.

edit: tak som skúsil vymeniť BIOS čip z inej dosky, nepomohlo. Asi konečná.
soucek

#4 Příspěvek od soucek »

Vadný TMP chip na desce.
Pivo lahvový....a půl je hotový.
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Sám od seba? Čo s tým?
vaanja

#6 Příspěvek od vaanja »

ak su to 4 kratke pipnutia v 4 cykloch tak je to TPM chip na doske a vtedy jedine vymena dosky pomoze.
to je pomsta strojov - aj mnse sa stalo, ze som pred svojim starym autom alebo mobilom povedal, ze ich vymenim a odvtedy sa kazili, takze tvoj thinkpad sa nahneval, ze ho nepouzivas a normalne zomrel. taky je zivot 8O
PotPalo

#7 Příspěvek od PotPalo »

4 krátke pípnutia a ticho, žiadne ďalšie cykly.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“