Vložky TESA a STEA
Moderátor: Moderátoři
Vložky TESA a STEA
Spíš asi vložky STEA, protože ty mají 1 výstup 75R, kdežto oboustranné vložky TESA mají jinou výst. impedanci kvůli stylu slučování, myslím 37,5R.
Koncový tranzistor vložek odebírá poměrně velký proud a má to i výstupní dosažitelné úrovně okolo 120dBuV.
Šlo by to tímto způsobem použít pro vykrytí?
Na vstup třeba 8-9P Yagi, nebo sfázovanou dvojici HB9CV /to mám vyzkoušeno, skvělé/ a na výstup přizpůsobit co nejširší dipól, nebo nějaký jiný systém s co nejširším vyzařovacím diagramem. Třeba i prut.
- monterjirka
Jenže mu tam zůstal jeden volný kabel od antény...
A v záchvatu tvořivosti to vrazil do nějaké zdířky, co byla volná. Jenže to by druhý výstup, používaný na zkoušení...
Dokonale zbořil příjem nejen v tom paneláku, ale pro část města...
Když jsme v době analogu chtěli přijímat Primu, rušil to jiný vysílač na stejném kanálu. To bylo lezení po střeše, experimentů,... A když se to podařilo i pomocí pomocné antény, fázovacího vedení,... nastavit to do sebe nelezlo, stačilo aby zašlo slunce, změnily se podmínky šíření a bylo v p...(píííp)
Takže některé věci už jsou "vyzkoušené" a asi nerealizovatelné...
Sv. Štěpán (městská část - sousední obec, "přifařená" k městu) je ale za kopcem (ve stínu) - kanál "vysoký", ohyb téměř žádný. Městský převaděč (provozovaný ČRa) jim ale poskytoval pouze ČT programy (1 a 2) a Novu.
Kolega (ještě s jedním místním kámošem) si tam na tu Primu vytvořili černý převaděč: 59/12. V dědině měli lyž. vlek, tudíž na kopci i dostupných 220V. Postavili tam malý stožár a na něj IN-yaginu pro ten 59.k. (směr vysílač) a druhou OUT-yaginou ( k.12) pouštěli signál dolů na dědinu. Mezi tím jen STEA-D vložku 59/12.
Takto jim to běhalo několik let (až do vypnutí analogu) - dědina signálem TV Prima pokrytá a "když nebylo žalobce, tak nebylo ani soudce" - všeobecná spokojenost
Neboť v menších domech, rekonstruovaných 4-6-bytovkách a s novějšími kabely v rozvodu ti idioti od zásuvkářů rozváděli K59 přímo. Pak to dík megasilnému poli podruhé nalezlo do "děravé" hypermarketové úč. šňůry či přes blbý, napůl plastový konektor a bylo vymalováno. Kvůli lidem z VK jsem musel objednávat celokovové IEC konektory od Hirschmanna... Na mnoha místech se montovaly i kanálové útlumáky na tu K59 a naopak kanálové zesilovače na to VHF-Novu z převaděče, nebo co to tam už bylo. Ten převáděč měl dokonce myslím vertikální polarizaci a malý výkon.
Dělal jsem tam už dáávno nový anténní systém a malý rozvod u pana elektroobchodníka Bařinky blahé paměti, v jeho domě na křižovatce. Tam mě to podusilo dost slušně, jezdil jsem tam snad týden a to jsem měl po ruce fakt dobrý Promax a erudovaného člověka na výrobu nejrůznějších udělátek - strmých zádrží a propustí, selektivních útlumáků apod. V tom místě na křižovatce šla Markíza z SK lépe, než to VHF z místního převáděče. Jestli mě paměť neklame, tak u toho Královce K59 udávali tenkrát ERP 100kW...
sinclair píše:... Na mnoha místech se montovaly i kanálové útlumáky na tu K59 a naopak kanálové zesilovače na to VHF-Novu z převaděče, nebo co to tam už bylo. Ten převáděč měl dokonce myslím vertikální polarizaci a malý výkon.
Dělal jsem tam už dáávno nový anténní systém a malý rozvod u pana elektroobchodníka Bařinky blahé paměti, v jeho domě na křižovatce. ...
Ten převaděč byl nad VK, přímo naproti hl. vysílače "Ploštiny" (za vodárnou, směr Smolina, pak Lačnov) a vysílal na 7.k.-vertikálně. Ano a byl to tam někdy docela horor rozumně ho chytnout.
No a Milana S. (tady "funguje" jako svmbass) i Tondu Bařinku samozřejmě dobře znám . . .