Fabia - elektrovýbava, interiér, tuning
Moderátor: Moderátoři
Poštudujem o tom viac.
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &sk=t&sd=a
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš mít jen upozornění, žes překročil max. rychlost, tak to umí každá GPS.
Už som prišiel i na koncepciu toho. Potrebujem informáciu o pojazdovej rýchlosti, prinajhoršom ju môžem brať rovno z budíku. A potom len kde napichnúť tranzistor, ktorým by som to obmedzoval. Ďalej stačí OZ blokovaný kondenzátorom alebo lepšie vhodný čítač a referencia, ktorá mi udá to obmedzenie. Mnoho áut má obmedzovače, na 130 km/h a tak, takže by som ani nemusel bastliť, čo do auta ani nie je dobrý nápad. I keď v tomto prípade by to buď nefungovalo, alebo by som s tým niekde postál a volal odťahovku. Ale i tak, je to auto.
Pozriem číslo RJ a napíšem.
Ale tupému obmedzovaču by som sa potešil viac. Nepustil by ma cez (a pri prudkom zošliapnutí až na podlahu by sa mohol vypnúť, inak tlačítkom) a inak by nijak nezasahoval, o nič viac by sa nestaral. Pripadá mi to pohodlnejšie. Mať nohu na plynáku nepovažujem za problém.
Denis, ak zvládneš odmontovať spodné časti a volant i s páčkami, vrchný diel už nie je problém. Dnes som to dal. Ale len vrchný diel. Totiž pozrel som odspodu, niečo sa mi nepozdávalo, tak som sa s tým bavil. Keď som ho povytiahol a pozrel cez predné sklo, všetko v poriadku, tak som ho vrátil. Volantu už veľa nechýbalo. Ale som rád, že som nemusel.
Riešim ďalší problém. V aute mám Magicar M9300B. Chcel som ho vyhodiť, nakoniec ho nechám, len mu trochu oklieštim možnosti. Väčšinou sa vozím sám, tak je zbytočné, aby cvakali všetky zámky, stačí ten môj. A možno mu nedovolím ani to, vraj existuje univerzálne diaľkové. A načo mám kľúčik. Zvyšné dvere nech len zamkne, to môže. Tak či tak, chcem mať v aute tlačítko, ktorým v prípade potreby otvorím všetky dvere naraz a tiež chcem, aby keď zamknem mechanicky jedny dvere, aby zacvakli i zvyšné tri. A keďže motorček môže zhorieť či mechanizmus sa môže zadrieť, tak aby riadiaca jednotka kontrolovala stav každého zámku samostatne a v prípade problému upozornila. DO samozrejme niee, ani anténku, dôvod som uviedol. Jednotku by som doplnil k tomu Magicaru. Je také niečo na trhu? Prosííím !!! Mám to rozkuchané, tak nech to poriešim. P
Predbežne tam dám len relé pre odomykanie, nebude to blbovzdorné, ale je to moje auto a nie služobné. A možno časom na niečo prídem.
Pre kontrolu zámkov by to chcelo nejaký štvorvstupový AND alebo NAND, ale nízkopríkonový, keďže by bol permanentne na baterke. Alebo tam dám TL431 a odpory.
Samotný Magicar nevie fungovať so sadou odporov? Ušetril by som tú TL431.
Dík
ATInu by som sa musel naučiť naprogramovať. A jak je v niečom program... Neviem. ATI s programom je spoľahlivejšia, ako klasické logické členy alebo OZ (komparátory)?
reseni s MCU je podle me robustnejsi co se tyce napr. reseni zakmitu apod. a taky jde jednoduse upravovat funkce v pripade potreby. A tady by se jednalo o celkem jednoduchy kod. Trosku komplikovanejsi asi bude priprava vyvoj. prostredi. Ale zase by ses neco naucil, coz je plus
A drobné vylepšenie v rámci luxusu by bolo to, že každý zo štyroch motorčekov (v kufri ho nemám - a ani nechcem, to už je nebezpečné) by bol napájaný samostatne, tedy nie všetky paralelne, ako je to obvyklé. Totiž vozím sa väčšinou sám a je zbytočné, aby chodili všetky zámky. Tak si to pozapájam. Zamknúť všetky, odomknúť len šoférove. Ďalšie v prípade potreby odomknem špeciálnym tlačidlom v kabíne, alebo ručne. A ktoré zámky zostanú zamknuté, tak tie nech systém zbytočne nepeckuje. Aj k tomu tie interné kontakty v tých servách. No a tiež sa mi páčila predstava, že keď sedím v aute a jedny dvere zamknem, tak aby zamkli i ostatné. Čiže by to mala byť škatuľka, ktorá by mala dva povelové vstupy: zamknúť a odomknúť; ďalej poplachový výstup a porty pre štyri motory (zámky). Tie by napájal a pomocou spínačov v tých servách by ich kontroloval. Kontrola stačí pre stav "zamknuté" nasledujúca po úkone "zamknúť". Magicar vyšle povel "zamknúť", jednotka zamkne a skontroluje, či sú všetky zamknuté. Tedy nerieši, či zamkol, ale či je zamknuté. Ale začína mi to pripadať príliš zložité.
Procesory som programovať nikdy neskúšal, nemám o tom predstavu.
Ďakujem
Tak výškač by mal byť 6Y0035411B a ten by mal fungovať od 2k, tak som z toho trochu jeleň. Každopádne to neladí.