TELEFON SAMSUNG

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lantros7

TELEFON SAMSUNG

#1 Příspěvek od lantros7 »

Mám problém u telefonu SAMSUNG SM-G361F.
Poslední týden se mi stává,že když chci telefonem fotit,tak se při focení vypne.
Telefon je asi 3 roky starý.
Je to odstranitelná závada,nebo budu muset pořídit nový telefon?
Děkuji.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Pro začátek bych zkusil jinou baterku.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
lantros7

#3 Příspěvek od lantros7 »

Ano to jem zapoměl zmínit.
Baterie mírně nafouklá.
Pokud jsem fotil,tak felefon vypínal když na displeji ukazoval okolo 75% baterie.
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

A fotí, když je na nabíječce? Pokud jo, vyměň baterii.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
lantros7

#5 Příspěvek od lantros7 »

MetalGod píše:A fotí, když je na nabíječce? Pokud jo, vyměň baterii.

Díky.
Vyzkouším.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Vypne se ti přesně v okamžiku bliknutí blesku, co? Určitě batarka, nesnese proudovej ráz. Prostě už má velkej vnitřní odpor, je měkká, nedá potřebný proud a skokovým zatížením klesne její napětí a mobil se vypne.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
lantros7

#7 Příspěvek od lantros7 »

To je přesný,vypne v okamžiku bliknutí blesku.
Mám již objednanou druhou baterii.
Tak uvidím,jak dlouho vydrží ta nová až přijde.
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Jakmile je baterka nafouklá (a obzvlášť u Samsungu), tak nemusíš vůbec přemýšlet a hned objednávej druhou.
Ale trochu mě překvapuje, že se ti to projevuje jen u focení- čekal bych problém i ve chvíli, kdy začneš uskutečňovat hovor.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
lantros7

#9 Příspěvek od lantros7 »

Michal22:
Telefon používám pouze na internet(používám SIM sdílený internet),a na focení či nahrávání videa.
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Tak potom je to jasné. Kdybys z něj zavolal (ekvivalent zaklíčování u radiostanice), tak bys na ten problém přišel možná dřív.
Odběr blesku bývá většinou dokonce menší, než spičkový odběr GSM koncáku.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
lantros7

#11 Příspěvek od lantros7 »

Ještě sem si vzpoměl,že když mě takhle začal blbnout mobil s tím fotoaparátem,tak v té době plus mínus se začal projevovat ještě jeden neduh,a to aktivace displeje.Zkrátka mě to sem tam nechce poslechnout,a ať přejíždím prstem na aktivaci displeje jak chci,žádná reakce.
Michal22

#12 Příspěvek od Michal22 »

Jakmile se ti začínají kupit závady jedna k druhé, tak bych začal pátrat po tom, zda nemají stejnou příčinu.
Jestli se nepletu, tak tenhle Samsung jde ještě úplně solidně rozdělat.
Stačí vyšroubovat asi 7 (9,11) šroubků (už to nějakou dobu nedělám, nevím).
Telefon rozdělej, hledej oxidačku.
Neřeš to, že chceš tvrdit, že tam není.
Podstatné je to, že docela často se baterka nafoukne proto, že je v telefonu svod, který ti ji vyždíme i pod úroveň watchdogů (cca 3,4V), navíc ti asi začíná blbnout touch panel. Což může být kvůli svodu na datových lajnách z dotykáče do procesoru.
Takže klidne přímo na řadiči (který je připájený přímo na flexu dotykáče), ale taky můžeš hledat v konektoru, do kterého připojuješ vlastní flex.
Hledej.
lantros7

#13 Příspěvek od lantros7 »

Jinak na telefonování používám skvělou tatranku D750i.
Kremik

#14 Příspěvek od Kremik »

Michal22 píše:Podstatné je to, že docela často se baterka nafoukne proto, že je v telefonu svod, který ti ji vyždíme i pod úroveň watchdogů (cca 3,4V)...

Obávám se, že toto bude jen nějaká pověra. Příčina nafukování baterek by mě docela zajímala. Většina uživatelů se pod 3,4V nedostane, i kdyby měli svod. Navíc 3V, a snad ani 2,5V by neměly vadit asi žádné lionce. Spíše jestli to není přebíjením nebo teplotou.
Lionky se totiž nafukují dle telefonu, ve kterém jsou použity. Nejvíce v Nokii a Samsungu. Přitom zatímco v Nokii se baterie nafukuje pozvolna, a ještě mírně nafouklá funguje, u Samsungu když se baterka rozhodne nafouknout, jde to rychleji a jsou to polštáře jak prase :-) Možná záleží i na uživatelích, některé baterky od Samsungu jsou elektricky "měkké" i nenafouklé, což u Nokie se snad ani nestává. Třeba baterky ze Sony Ericssonů se nenafukují téměř nikdy a když tak málo. Jsou to ale většinou (nebo vždy?) lipolky.
Zajímavé je, že když se baterie začíná nafukovat, při nabíjení zase hezky splaskne (pozorovatelné dobře u lipolek, kvůli měkkému obalu, ale u lionek to funguje stejně). Postupně ale plynu přibývá a končí to tak, že baterie je nafouklá i nabitá.
Dlouho skladované dobré baterie se ani při nízkém napětí nenafukují. V extrémním případě ztratí napětí, zničí se, ale nenafoukne. Použivaná baterie, která už se jednou začne nafukovat, se může nafukovat i skladovaná, zřejmě při jakémkoli napětí. Nafukování je ovšem pomalejší nebo žádné, klid může trvat i roky, pak přichází konečná smrt a velké vyboulení. Neplatí pro Samsungy, ty jak se jednou rozjedou, rostou jako tráva.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“