Volba gramofonu + repro (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Volba gramofonu + repro (přesunuto)
Takže dlouhým hledáním na internetu jsem našel gramofon.
ThorensPřijde mi jako dobrá volba co se týče poměru cena/výkon a je v mých cenových možnostech.
Nicméně rád bych slyšel názory.
Co se týče repro... tam v tom mám hokej.
Mission líbily se mi, nicméně prý jim odcházejí výrobní vadou středy
Dynavoice Slušná cena za nové + snad vítěz nějakého testu?
Bowers&Wilkins Takové zajímavé nicméně ?
Magnat Přijdou mi takové poctivé nicméně za ty peníze nevím...
Dokážete mi poradit či mě nasměrovat?
Čím jednodušší šasi, tím lepší parametry za stejnou cenu můžeš očekávat. A vyšší spolehlivost. Osobně bych si vybral třeba ProJect Debut Carbon Esprit DC s přenoskou OMB10 i plastovým víkem v ceně (nebo podobný, normálně jsou ve stejné cenové hladině, jako ten Thorens, ale můžeš mít kliku a při nákupu dva až čtyři tisíce ušetřit, někdy na ně prodejci davají zajímavé slevy, když chtějí inovovat sortiment).
Pouvažuj o tom.
Na Pro-Ject jsem se díval nicméně když jsem viděl USB pro připojení do PC tak ... prostě mi to tam k serioznímu výrobku nesedělo.
A pak. Co jsem si četl tak pro začátečníka a vůbec když se k tomu má sem tam postavit i někdo jiný je prý lepší automat. Nevím... je co jsem si teď všim tak u toho Thorense jednou píší Přenoska: Ortofon OMB 10 a pak Přenoska: Dual DP-251S Šel jsem právě po tom Ortofonu.
USB výstup je na Pikaču, ale nemusíš se s ním nijak zatěžovat = je to přívažek, kterej zvyšuje "atraktivitu pro moderního spotřebitele" = citace z návodů "sami si zdigitalizujete svou oblíbenou sbírku gramodesek". Což je samozřejmě 3,14čovina na entou, pořádně nagrabovat LP to už je kumšt a je na to potřeba dost kvalitní nejen gramec, ale i přenoska, RIAA korekční preamp a další věci včetně kvalitní zvukovice do PC schopný vzorkovat ne jen na 128kbps empétrosku, jako to dělají ty vkládaný pitomosti do moderních typů gramo. Ale i ty musejí mít výstup přímo z přenosky, takže pokud mechanicky kvalitní šásko a rameno mají, jde je použít - samozřejmě se musejí doplnit tím, co jsem popsal, ale to už lidi znalí grabování znají ... Hill ti určitě poradí, když bude pro tebe nedostupnej, klidně se obrať - o práci s gramcema a o gramcích samotnejch taky něco vím.
A kutilmile - nelituju tě
Pokud se jedná o renovovaného výrobce tak si přeci nemůže dovolit osadit svůj vyrobek předzesilovačem a převodníkem nějaké NO name výroby za pár kaček. Tím by si přeci zkazil jméno.
Pokud už to osadil něčím kvalitním tak na čem udělal tak nízskou cenu? Ale to je jen úvaha
Náhodou k těm repro něco nevíte? Asi raději nové že?
Přesvědčení, že ten externí předzesilovač má skutečně lepší vlastnosti, než ten vestavěný, je podmínkou.
http://www.yamaha-shop.cz/www-yamaha-au ... -USB-OM-10
Aky tam je konektor? USB B, tzn. na pripojenie k PC.
Tu je manual: http://www.project-audio.com/inhalt/en/ ... ousbdc.pdf
Je to skutocne zvukovka (48 kHz, 16-bit), na nahravanie pouzijes lubovolny SW, napr. otvoreny Audacity.
Takze to nie je rovnake ako tie retro-sracky s krystalovou prenoskou, cinskym kazetakom a manualnym tunerom.