Sháním upevňovací podložku mezi mámoprkno a chladič VYŘEŠENO

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

Sháním upevňovací podložku mezi mámoprkno a chladič VYŘEŠENO

#1 Příspěvek od EKKAR »

Na mým starým kompu, ze kterýho jsem hodlal učuniti jakejs-takejs úložnej server mi na izolační podložce pod chladičem procesoru praskl na jedný straně aretační zobák pro třmen spony, držící na procíku chladič. Chladič odpadnul od heat-sinku procesoru, procík tudíž není chlazenej a ani nenastartuje (vypíná ho tepelná ochrana). Když chladič na procíku manuálně podržím přitlačenej rukou, počítač normálně naběhne = zbatek desky je naprosto v pořádku, žádnej elyt nejeví známky stárnutí (měřeno - deska měla nadprůměrný podmínky k provozu, definovaný například opravdu excelentním chlazením pomocí 4 ventilátorů po celý skříni a extra wind-tunelu přímo pro samotnej procesor), poč do poslední chvíle šlapal jak měl.

Značka/typ mámoprkna je ASUS M2N-E, socket AM2, podložka je k mámoprknu držená 4ks šroubů v rozích obdélníku, rozteče os šroubů jsou 48 x 96mm. Samotnej žebrovanej chladič (na fotce je samozřejmě i s procesorem sundanej) má šířku a dýlku spodní dotykový plochy 68,4mm (2 11/16") x 76,2mm (3"), na chladiči je z boku potisk AJ445FS a na druhý straně ražba MF064-074.

Pokud někdo můžete uvedenou podložku z týhle nebo podobný desky postrádat, protože dáváte desku z nejrůznějších důvodů do šmelcu, prosím o help - nechce se mi toho spolehlivýho dříče ještě házet do červenýho kontejneru - a lepit ten zobáček nemá vzhledem ke směru jeho namáhání cenu - spoj po nasazení spony chladiče praskne nejpozdějc ihned, i kdybych použil epoxid, namáhání je na tah páčením a výsledná trhová síla se může pohybovat klidně ve stovkách newtonů při ploše slepu ani ne půl cm².

Na přiložený fotce jsem vyznačil ulomenej zobáček i rozteče upevňovacích šroubů.
Dík za případný nabídky - poštovný samozřejmě platím.
Přílohy
podlozka_pod_chladic.jpg
(128.19 KiB) Staženo 222 x
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 19 zář 2017, 19:46, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Vypadá to zespoda takhle?
Rozteče jsou stejné.
Přílohy
MB.jpg
(105.12 KiB) Staženo 183 x
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Tak nějak podobně, zespoda je tam myslím prolisovanej plech (aby se nedotýkal spojů na spodní straně desky), v rozích jsou díry se závitem na ty šrouby. Zároveň to dělá výztuhu mámoprkna proti průhybu při přitlačování toho chladiče k procesoru. Přesnou fotku nemám, musel bych celý mámoprkno vymontovat ven z kejsky - to by trvalo další cca hodinu (k tomu asi nakonec stejně bude muset dojít, ale zatím jsem ji nevyndával), protože v mezistěně pod procesorem žádná díra, kudy by se dalo fotit, není ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Mám tady jednu desku do šrotu, tak to z ní zkusím vypreparovat a porovnáme to.
Ale až zítra.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Nehoří - ale určitě dík za snahu.
DELONG

#6 Příspěvek od DELONG »

Presne takú som včera hodil do koša . Ešte tam odpočíva . Dosku som si ponechal ešte ako darcu orgánov :wink: .
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Delong - ty bydlet blíž než kdesi "hen tam do piče" daleko za Pomlčkou, zejtra ráno skáču skokem plavmo za volant Drobečka a jedu ti ten koš prohrabat ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

jjilek píše:Nic neprohrabávej, já ti ten bazmek ráno pošlu, jenom nemám adresu. Tak ji napiš do SZ.
Dík, je v sms.
Teď ještě jestli to bude sedět ...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jjilek »

Ten bazmek s plastovou podložkou pod desku se liší od toho Tvého s kovovou podložkou tím, že mu chybí čtyři další výstupky nevím k čemu. Potřebuješ jen ty dva, z nichž jeden se ulomil, tak je to jedno. Ráno jej vhodím do schránky. Asi bude vyhovovat. J.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Ty 4 výstupky blíž k upevňovacím šroubům jsou pro jinej typ upevnění chladiče - spona provlíknutá pod větrákem skrz 2 mezery blíž k bokům chladiče a na výstupky po stranách nacvakávaná přímo přitlačením. Ty dva střední jsou pro sponku prostrčenou JEDNOU mezerou v žebrech přes střed chladiče a upínanou otočným excentrem - ten mám i já.
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Pohádky je konec, protože cikáni ukradli a do sběru prodali zvonec, tak se nezvoní, podložka od jjilka dorazila dnes odpoledne poštou, večer po návratu z denní jsem to namontoval a kompík už běhá vesele fest.

Jaromíre dík moc za supr rychlou reakci.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“