Prodám LCD 192 x 128 Graphic
Moderátor: Moderátoři
No a poslední 4 byty se zobrazují v pořadí 23,24,21,22 (místo aby to šlo po řadě) a navíc byty 23,24 jsou o jeden pixelový řádek níž, než všechny ostatní. To je jak jsem psal, jako by to byla nádstavba nad 160-tým pixlem.
V programu nemám nic záludného, jen nastavím kurzor na pozici 0,0 a posílám sekvenčně data.
- Přílohy
-
lc7981_driver.c.txt- knihovna pro tento LCD
- (27.94 KiB) Staženo 158 x
devidos píše:Tak vyřešeno i pro ostatní. Vše už funguje v graf. i txt. režimu1.Je potřeba nastavit hodnotu v knihovně na Hn=28, je to ve funkci glcd_init; 2. nastavit v knihovne rozlišení displeje místo 192x128 na 240x128; 3. a pak už si jen hlídat zápis na řadek max. 24 znaků/bytů a následně skočit na nový; 4. každý nový řádek je násobkem 30.... Jinak grafické funkce z té knihovny fungují automaticky, tam se zadává pozice x,y. Tuto knihovnu jsem nepsal já.
Dostala se mi do rukou krabice presne takovych displeju jako se zde prodavaly a opravdu mi to delalo to co tobe (zobrazovani nesmyslu na konci radku). Problem je, ze v tom displeji jsou pouzity 3x2 80bitove LCD drivery NT7086PQ. Takze displej se musi nastavit jako 3x80=240 pixelu, s tim ze se nejvyssich 48pixelu tretiho radice nezobrazuje (na displeji fyzicky nejsou) ale logika radice to nevi. Takze je v algoritmech adresovani displeje musis proste preskocit, jako by to byl 240 pixelu siroky displej a tech 48 pixelu z prave strany jsi mel zalepenych lepici paskou