Spomalený zvuk na AS 3.
Moderátor: Moderátoři
Spomalený zvuk na AS 3.
Prosím Vás. Je rozdiel v dĺžke osi na motorčeku v premietačke AS 3, alebo je to iný chyba?
Počas premietania mi v stroji niečo poriadne zahrkotalo a , motor bežal, ale film zastal a žiarovka svietila. Okamžite som vypol. Otvorím premietačku a hľa. Ulomená oska medzi motorom a medzi turbínou a remeničkou.
Oddelené plochy sú také rovní, že to na zlom ani nevyzerá. Ako keby bola oska umelo predlžená... (príloha).
Vymenil som motor z druhej AS 3 a zvuk sa mi spomalil. Motor je na pevno, nedá sa s ním pohybovať
Neviem, kde môže byť chyba, Poradíte?
Ďakujem !
- Přílohy
-
AS 3 c.JPG- (235.03 KiB) Staženo 256 x
-
AS 3 b.JPG- (209.42 KiB) Staženo 230 x
-
AS 3 a.JPG- Zlomená oska.
- (273.72 KiB) Staženo 274 x
- elektrosvit
Keď som mal odletenú remeničku, nevedel som na ktorej remeničke bol remienok. To ma nenapadlo, odskúšať aj druhú remeničku.
Veľmi pekne ďakujem!
ˇCo poviete na ten "lom" na pôvodnom motorčeku? Tá oska vyzerá, ako keby bola umelo predlžená...
Škoda tej remeničky a ventilátora na odlomenej oske. Dá sa to nejak zobrať dole? Skrutky som vybral, ale aj jedno, aj druhé drží a silu nechcem použiť...
Ešte voľačo. Ventilítor chladí (odsáva teplo) aj halogénku, alebo chladí iba motor? Alebo halogénke stačí tá vetračka v hornej časti krytu?
Ešte raz ďakujem. Zvuk je teraz parádny.
- elektrosvit
Rozobral som motor a zbytok osky je 15 mm. Mínus 7 mm zaberá ložisko...
Riskoval som. Jemným poklepkávaním - na stred osky. Vrtulu som podložil. Hranu drevenej bednicky som obložil penovou gumou. ( z odlomenej osky som stiahol remeničku a vrtulu...Ďakujem za radu.
(Motor, ventilítor, spojka a remenička...)
Tam, kde sa oska zlomila, vyzerá ako keby zrazená hrana, na tom mieste žiadna segrovka nebola. Mal som dojem, ako keby bola oska predlžená, nalisovaná na kolmo...
Remienok mám trojhran. (Vraj je to americký). Vonkajčia plocha je rovná. Klánový zárez. Pred úsmymi romi mi dva kusy poslali z Meopty Brno. Vtedy ma stáli140 Sk. Obi dva. S dobierkou 340 Sk...
Keď som dnes prehadzoval remienok, na tú správnu remeničku, tak to šlo sakramentsky ťažko. Musel som si pomôcť mänším škrutkovačom. S prstami sa mi to nedalo prehodiť.
Motor je na pevno, nedá sa s ním posunovať (čpanovať a uvolňovať remienok sa vôbec nedá.) Motor je ten, čo uvádzate..
- Přílohy
-
DSCF7962.JPG- (227.57 KiB) Staženo 206 x
-
DSCF7825.JPG- (125.31 KiB) Staženo 185 x
-
AS 3 b.JPG- (207.07 KiB) Staženo 223 x
- elektrosvit
Ten inretát na tie náhradné remienky od p. Sekeru poznám. Už som si do rezervy objednal až 5 remenčekov do AS 3. (Pasujú vraj aj na Electronic). Meoclub automatic má plochý remienok obtiahnutý pružinou.
Od toho istého pána som kúpil do AS 3 motor (s ventilátorom a s remeničkou) za 300 Kč ľ pošta 240Kč. (Je na ceste.)
Podaril sa mi, aspoň tak sa mi zdá , husársky kúsok. Kúpil som ALMO 16 (bez zosilovača , bez objektívu) ale s funkčným snímaním zvukovej stopy. Za 200Kč + 400 Kč je doprava.
Doma mám Almo 16 (aj so zosilovačom) za 30 €, čo je 783 Kč. (funkčná, premietal som, chýba zvukový snímač a patričné káble.)
Aj AS3 bude komplet, a z tých dvoch ALMO 16 spravím jednu zvukovú.
A potom príde na rad OP 16. Tam sa mi musí kamarát pozrieť na elektriku, aj na zosilovač. Chýba mi tam usmerňovacia AZ 1, (AZ 4 ? - neviem) .
Pustil som premietačku, mechanika je v poriadku.
Škoda že nebývam niekde bližšie... U nás na Slovensku je to mrtvé.
Predávajú napr Meoclub Automatic za 400 €, čo je 10 441 Kč a jeden somár v Levoči chce za OP 16 až 700 €, čo je 18 272 Kč...
Žiaľ inzerát z Bazos.sk zmizol. Poyhybujem, že ju za toľko predal, keď tam bola ešte jedna za 300 (7830Kč), alebo za 400 €... (10 441 Kč).
- elektrosvit
- elektrosvit
Doišla mi aj ALMO 16 (bez zosilovača, bez objektívu, bez trafa.)(Na náhradné diely), ale zdá sa mi, že je v takom stave, že by sa dala aj oživiť.
Stála ma 200 Kč a 400 Kč za poštu.
Zotrvačník s uzávierkou ide lahko, ale keď som motor ručne roztáčal, ako keby niečo drelo. Možno uhlíky. Neviem.
http://stevard222.rajce.idnes.cz/Druhe_ALMO_16.
- Přílohy
-
Vytečený kondenzátor..jpg- (290.59 KiB) Staženo 216 x
-
Niečo pre mňa neznáme..jpg- (269.69 KiB) Staženo 211 x
-
Valcová uzavierka..jpg- (264.85 KiB) Staženo 192 x