Každou vteřinu po vypnutí blikne LED žárovka na maximum

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
janpav

Každou vteřinu po vypnutí blikne LED žárovka na maximum

#1 Příspěvek od janpav »

Ahoj, koupil jsem tuhle žárovku ale každou vteřinu po vypnutí blikne LED žárovka na maximum. Můžu to nějak ošetřit? Díky.
Přílohy
LED.jpg
(120.75 KiB) Staženo 284 x
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Jestli Ti to dělá furt, tak si vyhoď z vypínače doutnavku.
janpav

#3 Příspěvek od janpav »

Dělá to pořád ale není to vypínačem. Žárovka je připojena v zařízení, které má v sobe relátka a jedním vypínačem se všechny sepnou současně.
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Asi nějaký kapacitní svod. Ledky jsou na to háklivý. Dokonce jsem zjistil, že mý LED světlo v koupelně svítí slabě stále. Pár minut po vypnutí ale svítí víc. Podle mě to dělá doutnavka vypínače, která se delším svícením nahřeje a má na sobě větší napěťový spád, než za studena. Co kdyby jsi zkusil něco připojit k tý LEDžárovce. Někde speciálně na tyto účely prodávají kondenzátorový zatěžovací jednotky. V nouzi Ti postačí, pokud je víc světel paralelně, nechat jednu žárovku
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

"Cool white" se hodí leda tak na záchod či do sklepa. Samý vynálezy, a prd je po nich. Jen samý problémy...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

cabernet

#7 Příspěvek od cabernet »

Riesim to kondenzatorom 100nF paralelne ku ziarovke.
Kvicala_r

#8 Příspěvek od Kvicala_r »

OT: Za rok sem na bytě vyměnil cca 10!! (tj asi 30%) LED žárovek - od bodovek po E27. Různí výrobci, různé výkony. S návrhem takových úspor s životností 50k hodin ať jdou k šípku. Tohle přírodě určitě neprospěje. Co se muselo recyklovat na staré žárovce a jak složitě?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak se pracně zavedlo používání PFC ve zdrojích kvůli jalovině, a teď bude ke každé ledce paralelně kondík? Trošku na hlavu...

Jinak ty kapacitní proudy jsou problém všude, na dlouhých drátech to klidně sepne i relátko.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
MetalGod

#10 Příspěvek od MetalGod »

Záleží na zdroji - jestli tam je spínák, může dělat diskotéku. Jestli tam je kundíkovej zdroj, nebo jen předřadnej odpor, můžou slabě svítit.
Předloni jsem na bázi kundíkovýho zdroje udělal noční orientační světýlko, dal jsem tam kolíbkovej vypínač, přes kterej ale v rozepnutým stavu furt něco teče (není to zrovna dokonalej izolant, jistá nepatrná kapacita by se našla taky), sice to bude dělat možná jen pár µA, ale k rozsvícení LEDek to stačí.
Že bych tohle na TyTrubko prezentoval jako Free Energy? :idea: :D
Přílohy
sch.png
Pokud tam máš spínací relé, vyměň ho za přepínací a zapoj to takhle - nemusíš to přizemňovat natvrdo, šlo by to i přes odpor.
(4.04 KiB) Staženo 249 x
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
janpav

#11 Příspěvek od janpav »

Vyzkouším ten kondík. Díky moc. :wink:
pocitujlasku

#12 Příspěvek od pocitujlasku »

Kvicala_r píše:OT: Za rok sem na bytě vyměnil cca 10!! (tj asi 30%) LED žárovek - od bodovek po E27.

Moji rodicia uz maju 7 rokov led ziarovky z ciny v kupelni a wc a idu bez problemov. Su to jednocipove 5W. svietia podstatne viac, ako povodne halogeny.
ja mam v podhlade led svetla zlozene zo smd 2835 (co boli vtedy novinka) tiez z ciny a uz vyse roka svietia v pohode.
Zle skusenosti mam s roznymi obi, hornbach, moebellix ziarovkami, tie vydrzali max. par mesiacov. Ale paradoxne tie cinske funguju bezproblemovo a ked ich porovnavam s tymi, ktore maju znamy, tak intenzita osvetlenia je x-nasobne vyssia. Izba cca 4x3m 3x5W svetla, ale svieti to tak, ze premyslam nad regulovanim, lebo v noci je to svetlo strasne silne a uplne by stacilo polovicne.
No vidis, a tak si sa bal
MetalGod

#13 Příspěvek od MetalGod »

Jediná mi začala blbnout, a to studeňákem, jinak OK i ty, co jsem před 3 rokama koupil za dvacku za kus v Holicích.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Kremik

#14 Příspěvek od Kremik »

Jo, s ledkama je legrace. Dával jsem ledky do autíčka z autodráhy, místo žárovky a světlovodu a měl jsem problém s napětím, ledky se rozsvěcely až když autíčko uhánělo téměř maximální rychlostí. Přitom když to auto stálo v klidu, a jezdilo auto na druhé dráze, ochotně se ty potvory na stojícím autíčku rozsvěcely nepřehlédnutelným jasem.
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“