Pattex 100% (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
To už bych spíš jako dobrý lepidla minulosti doplnil řadu průmyslovejch epoxidovejch hmot se společným jménem "Upon" - vždycky šlo o dvousložkáč (základní pryskyřice plus kapalný tvrdidlo přidávaný v poměru pod 1% hmotnostní) a typy se lišily jak konzistencí, tak i rychlostí tvrdnutí, výslednou tvrdostí a pevností slepu a třeba i přítomností barviva nebo plnidla - v řadě byly i lepicí/zalívací tmely. Jejich použití bylo obdobný, jako polyesterový pryskyřice ChS Epoxy 1200.
A kutilmile - nelituju tě
S Andulkou se hádati netřeba, ta si kraviny nevymýšlí
Ale stejně nevím (nechápu) jak to souvisí s chováním lesany a diskuzí.
A jen naokraj, epoxydová a polyesterová pryskyřice je sakra rozdíl a dál o tom nemíním diskutovat. Já v tom mám jasno.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
EKKAR píše:Vždycky když jsem šel Epoxy 1200 kupovat, bylo to na obalu - Polyesterová licí a lepicí pryskyřice.
Ekkare, jestli myslíš tu malou sadu v žluto, červeno bílý papírový krabičce rozměru 12 x 8 x 6 cm, co obsahovala plechovku pryskyřice a pidiflaštičku myšiny P1, pidiflaštičku acetonu, odměrku na 3, 5 a 10 gramů a skleněná na konci rozpláclá tyčka, tak na ní bylo skutečně napsáno Chs Epoxy 1200, epoxidová pryskyřice. Někde bych ji možná i našel. Ta byla po celou dobu bolševika furt stejná, já ji prvně koupil tak 1974. Asi sis to spletl, byla taky laminační souprava Chs polyester 104, v ní byla pryskyřice, větší flaška s iniciátorem a menší s modrofialovým katalyzátorem a kus skleněnýho hadru.
Oboje se taky dalo koupit v drogérii v kilovkách a 104 v desetikilovým kanďáku.
V Řempu měli kromně kilovek i velký balení 10kg kýble jinejch epoxydů, třeba laminační E110BG15, E15, E1505. Zvláštní je, že se vyrábějí stále i když proti dovozovejm dost vinikají tím, že na ně u spousty lidí dost brzo nastartujou kožní a nekdy i respirační alergie.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
na lepení brýlových rámečků a též odlévání plastových hmatníků-točítek
k historické radiotechnice, z boku se vrtl otvor a vlisovala mosazná trubička
s vnitřním závitem M2 pro fixační červík