Vypnout otáčení o 90° by mělo jít globálně v nastavení Androidu, mám to zakázané a nikdy nebyl problém. Směr mi u Sony ukazuje kompas, reaguje okamžitě (a rozhodí ho každý kus železa). U Samsungu se ale překresloval s velkým zpožděním a na změnu nastavení jsem nepřišel.Celeron píše:To není pravda. Když máš dost hlubokej les a mobil ti nemaluje nejkratší spojnici, tak se bod, kde jseš pohybuje jen nepatrně a směr se špatně odhaduje. Do toho ještě ta 🤐, že nejde vypnout 90 stupňový přepínání obrazu na mobilu.
Houbařská navigace
Moderátor: Moderátoři
marshal píše:používám LocusMap a spokojenost.
Používáš free nebo Pro? Chvíli jsem si s Locusem hrál a je to nějaký divný. Kompas ukazuje špatně, při otáčení mobilu se nemění, občas zmateně poskočí. Nadmořskou výšku ukazuje o cca 70 metrů nižší. A to na 9 satelitů z 21 možných. Poloha je ale správně, píše přesnost 3-4 metry.
Mám staženou SmartMaps 1:50000. Je dost podrobná, ale nějak nemůžu přijít na to, jak Locus donutit aby při pěšky navigoval z zadanýho bodu spojnici do cílovýho místa jak psal Peedros že to umí. Prostě mi skočí ze zadanýho bodu na nejbližší cestu nebo pěšinu a chová se úplně stejně jako Mapy.cz, navíc i když mám staženou mapu nechce makat bez připojení na net.
Můžete mi s tím někdo z Vás, co Locus používáte, prosím helfnout?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!