Zkreslení příjmu v autorádiu.
Moderátor: Moderátoři
Zkreslení příjmu v autorádiu.
Mám takový malý problém u nového autorádia Sencor s MP3 (vím že je hodně lidí nesnáší) a to, že se při vyšší teplotě uvnitř vozu objeví malé zkreslení zvuku při příjmu na VKV (jakoby ve špičkách). Na CD to hraje v čistě (vylučuji koncák a přehřívání).Zkreslení je nejvíc patrné v letních měsících a to i u mého bývalého autorádia (zase Sencor 8 let starý). Anténa i napájení je překontrolováno a je OK. Zkreslení se objevuje nezávisle na nastartovaném nebo v klidu stojícím autě.Nikde na netu jsem se o tom nic nedočetl. Nemůže to být způsobeno horším šířením VKV v letních měsících?
Pozn. musel jsem vypnout AF a TA, protože se při jízdě, na chvilku ztrácel signál.
Re: Zkreslení příjmu v autorádiu.
Kvalita vysielačov neni až taká, aby sa dalo spolahnúť na čistý príjem. A niečo na tom má v sebe aj rádio.ZdenekH píše:Zdravím všechny.
Mám takový malý problém u nového autorádia Sencor s MP3 (vím že je hodně lidí nesnáší) a to, že se při vyšší teplotě uvnitř vozu objeví malé zkreslení zvuku při příjmu na VKV (jakoby ve špičkách). Na CD to hraje v čistě (vylučuji koncák a přehřívání).Zkreslení je nejvíc patrné v letních měsících a to i u mého bývalého autorádia (zase Sencor 8 let starý). Anténa i napájení je překontrolováno a je OK. Zkreslení se objevuje nezávisle na nastartovaném nebo v klidu stojícím autě.Nikde na netu jsem se o tom nic nedočetl. Nemůže to být způsobeno horším šířením VKV v letních měsících?Pozn. musel jsem vypnout AF a TA, protože se při jízdě, na chvilku ztrácel signál.
Přijímač by měl být konstruovaný tak, aby do nějakých 70°C se FM diskriminátor pokud možno vůbec nerozladil (on se vždycky trochu rozladí, ale nesmí to vadit), ale je docela možné, že Sencor tak stabilní není, už jsem se s tím setkal spíše u takových MTC nebo Prosonic. Do toho bych ale bez přesného měření nešel.
A kutilmile - nelituju tě