Indukcni smycka pro sluchadlo
Moderátor: Moderátoři
Edit. udelal jsem dve civky za to dal 33ohmu odpor a kdyz to prilozim ke sluchadlu tak je to paradni. Ted budu pokracovat ve zkousce uchyceni za uchem. Tak prvni vzorek hotov. Udelal jsem 6 zavitu 0.24mm dratem. Civka je velikostne upravena aby se vesla na koncovku. Na konci 33ohmu odpor. vysledek je o neco horsi, hlasitost mensi ve srovnani s civkou o vetsim poctu zavitu a nastavene stejne hlasitosti sluchadla. Ale zesileni sluchadla a je to ok.
U druheho pokusu sezenu tensi drat a udelam tech zavitu treba 10 a jako propojovaci kabl s jackem pouziji s nejakych rakosnickych sluchatek. Je tensi a ohebnejsi. A snizim o fous hodnotu odporu. Videl jsem bryle kde bylo na koncovce podlouhle okno. Ty sezenu a do toho okenka skusim vytvorit civku. Koncovka tak bude mit mensi tloustku. Dulezite je vedet jakou civku udelat.
Edit: neslo by civku delat tak ze vezmu nejakou plastovou, nebo snad kovovou, to nevim, tycku prumeru dejme tomu 1mm a na tu tenkym dratem navinu zavit vedle zavitu civku v jedne vrstve? Protoze jejich koncovka je jen tenka kulatina takze jejich civka neni v provedeni jak ta moje.
Z ciny jsem si dnes koupil BT. Ustrihnu sluchatko a lupnu ho k civce. Takze ted jen domyslet tu civku. To je tak kdyz mam jen jedno ucho co slysi spatne ale jeste funguje a je pouzitelne pro sluchadlo . Nez to druhe co stoji za houby uplne.
- Přílohy
-
20170907_222135.jpg- pokus
- (267.92 KiB) Staženo 147 x
-
20170907_231043.jpg- prvni vzorek
- (295.8 KiB) Staženo 133 x
-
HF.jpg- (23.02 KiB) Staženo 165 x
A rad bych zkusenejsi o radu jak nejlepe vytvorit onu civku pro to aby vyzarovani magnetickeho pole bylo co nejefektivnejsi. Navinul jsem v jedne vrstve z dratu 0.28mm na kulatine z plastu prumeru 2.4mm v delce 25mm civku. Zapojil pres 22ohmu odpor. Vyledek je ze hlasitost nic moc. Na max BT audio a sluchadlo a slysim zvuk. Rad bych hlasitejsi. Staci mirny pohyb civky a hlasitost jde dolu. Dekuji za rady a napady
- Přílohy
-
CL hook.jpg- (282.69 KiB) Staženo 161 x