Cim prilepit kov na plexisklo?

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

Cim prilepit kov na plexisklo?

#1 Příspěvek od termit256 »

Potrebuju prilepit magnety o prumeru 8mm na plexisklo. Problem je ze vsechna lepidla co jsem zkousel drzely dobre bud na plexisklu nebo na kovu, ale nenasel jsem zadne ktere by drzelo na obou zaroven.
Napada vas cim tyhle dva materialy spolehlive slepit? Spoj musi odolat teplote cca 50C.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Chemopren si skusal?
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

Jo, ten se nechyta poradne ani na jedno.
dred

#4 Příspěvek od dred »

Dvojzložkovým lepidlom z Lidla (v takom dvojstriekačkovom prevedení čierne piestiky s miešacími nadstavcami ,presný typ neviem,nechal som ho v robote) som zalepil plastový ukazovatelľ hladiny vody na plechovej/nerezovej rýchlovarnej kanvici. Drží to super - netečie.
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Moc tomu nevěřím.
Na plexi jsem nikdy asi nic nezkoušel, ale neodymové magnety jsem pomocí Chemoprenu lepil několikrát. Chytly se pěkně.
Napadá mě jedině to, žes to neměl odmaštěné.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Na magnetu ten chemopren musí držet. A plexisklo se dá naleptat.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
tornado6

#7 Příspěvek od tornado6 »

a čo tak to špeci lepidlo mám dojem že ho prezývaju tekuty kov, alebo take čosi
https://www.loctite-henkel.sk/loctite-3 ... e-lepidlo/
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#8 Příspěvek od PeteBurns »

Termite, zozen si PlastBond od PETEC GmbH, ak to potom dokazes rukou utrhnut, preplatim ti ho ;)
starecd

#9 Příspěvek od starecd »

Když dodržíš obecné zásady zdrsnit, očistit, odmastit, musí držet chemobrén, popř.epoxy.
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

magnet Φ8mm nic neváží no a pokud není spoj namáhán dynamicky tak může posloužit lepší vteřiňák ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jezevec »

S pevností slepení dvou takto odlišných materiálů je problém. Já bych to řešil tak že bych ten magnet do toho plexi zapustil tak 2mm (vrtákem) a slepil dvousložkovým epoxidem. Samozřejmě za předpokladu dostatečné tloušťky plexi.
termit256

#12 Příspěvek od termit256 »

Magnet sice nevazi nic, ale pokud se primagnetuje na dalsi magnet kterym to plexi drzi, tak odpadava. U chemoprenu je problem ze to nemuzu poradne pritlacit a magnet uplne presne nedolehne na to plexi. To plexisklo je takove okno ktere ma drzet na magnetech. V ramu jsou vlepene magnty a plexi se k nim priklapne a drzi. Ale pri oddelani toho okna nektere magnetky vzdy povoli a zustanou primagnetovane k tem co jsou v ramu. Zdrsnit jsem zkousel a moc to nepomohlo.
tornado6

#13 Příspěvek od tornado6 »

Nalepit na tie magnety na stranu od magnetov nieco nemagneticke aby sli lahsie od seba trebars papier alebo nieco podobne aby sa oslabil vzajomny magnetizmus
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od forbidden »

A co koupit magnet s dírou, nebo šroubem? Něco takovýho, pokud to plexi teda může vrtnout.
Antares

#15 Příspěvek od Antares »

V optice například u zrcadlových astronomických dalekohledů se zrcadla na kovovou armaturu (podložku) lepí silikonem. Na podložku se nanese několik "bobků" silikonového tmelu a zrcadlo se lehce přitiskne. Vrstva silikonu musí být "silnější" (z důvodu vyloučení deformace zrcadla). Není znám případ, že by se takto lepená optika uvolnila. Lepené plochy musí být samozřejmě odmaštěné. Možná by to fungovalo i v případě magnetu a plexiskla... Zdraví Antares
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“