Condor - mechanika

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
made001

Condor - mechanika

#1 Příspěvek od made001 »

Zdravím všechny,

koupil jsem Condora s tím, že nefunguje mechanika. Po zařazení jakékoliv funkce se po cca 2s mechanika vypnula. Závada byla v prasklém řemínku od pravého unašeče, vypínal to autostop. Mám ten s diodou a fototranzistorem. Řemínek jsem vyměnil, mechanika přetáčela v pohodě oběma směry, ale při stiknutí tlačítka snímání se netočil pravý unašeč, takže autostop. Tak jsem zase mechaniku vytáhl a zkusil ji mimo magnetofon a od té doby nefunguje vůbec. Nereaguje na žádné tlačítko, ani diody se nerozsvítí. Jediná aktivita je při opakovaném stisku tačítka snímání, to popojede vozík. Vůbec netuším, co se mohlo stát. Zkoušel jsem tyristory, jestli spínají při stisku tlačítek, spínají. Dočetl jsem se zde na foru, že závada může být v IO na ovládání motorků. Na co se zaměřit? Neměl někdo podobnou závadu? Budu rád za každou radu.
made001

#2 Příspěvek od made001 »

Tak teda dekuju vsem za rady, mechanika uz funguje. Stacilo vymenit LED v autostopu. Ikdyz se jevila jako v poradku pri mereni multimetrem. Treba to nekomu pomuze, kdo by mel stejnou zavadu.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Je správné, žes napřed hledal, jestli už se to tu někde neřešilo, a zjevně našel.
Tak by měly dotazy vypadat.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“