JVC AV-32WFP1EU
Moderátor: Moderátoři
JVC AV-32WFP1EU
K veci.
Jeden problém sú pazvuky v ľavom kanáli. Efekt ako keď máte niekde zlý spoj a ono to chrastí. Stopovanie ma priviedlo k IC401, čo je TDA7315D v prevedení SMD. Je na doske DOLBY PWB CIRCUIT DIAGRAM. Prespájkoval som celý IO i s priliehajúcim okolím (kondíky a odpory okolo korekcií), nepomohlo. Napájkol som drôt priamo k pinu 17 a druhý drôt k pinu 11 a skúšam externou aktívnou bedničkou, potvrdené. Nechápem, že toto dokáže samotný IO. Navyše som nenašiel, kde by sa dal zohnať. Má priame náhrady? Ale asi skúsim repráky napojiť na pozície zadných (rear). Pánovi to asi vadiť nebude.
Druhý problém je, že čas od času obrazovka buď zablysne (doslova ako blesk), alebo sa silne prejasí, rozmer sa trochu zmenší a po chvíli sa vráti k normalu. Niekedy "poblikáva", po chvíli prejasí a návrat k normalu. Tipujem, že prebíja v trafu, ale, môže to páchať zdroj? Splito meniť je asi nezmysel. Ani ho neviem identifikovať, nenašiel som štítok. Obrazovka je Panasonic W76LPX955X01.
Tiež po zapnutí sú vertikálne linky zvlnené a po chvíli prevádzky sa zrovnajú, čo smeruje k elytom. Váham, či má význam ich meniť.
Tak ak má niekto tip, mohol by prispieť. Dík
Jak jsem psal, pokud je obrazovka zdravá, normální poklepání ji neuškodí. Pokud je něco odloupnuté, poklepem se to projeví (obvykle jen skokovými změnami jasu).
Pokud znáš nějaký způsob, jak poklepem spolehlivě opravovat CRT obrazovky, napiš ho tu. Lidi co píšou stylem "vím ale nepovím" nemám rád, zejména pokud jde o dnes již prakticky "nezpeněžitelné" rady.
Znám kolegy co s větším či menším úspěchem klepali v různých polohách obrazovky (na břiše, zhůru nohama apod.), ale můj názor je, pokud se v obrazovce jednou tvoří svody mezi elektrodami, už to bude vždycky "zlobidlo" než spolehlivá věc.
S tým obrazom je zaujímavé, že keď zbelie, tak do biela, bez odtieňu. To vedie k UG2, ak sa nepletiem. Ale najprv poriešim zvuk.
K veci.
Meranie napätí ma priviedlo k IO IC452 (BA455BF). Niekde okolo je zlý spoj. Prosím vás, nedarí sa mi porozumieť tomu zapojeniu. Presnejšie odporom R463, R464, R466, R467. C463 osadený nie je. Čo to je za systém, k čomu je to dobré? Dík
A ešte neviem zistiť, čím nahradiť PTC v demagnetizácii. Ak by niekto bol ochotný, mohol by poradiť. Pomohol by.
Je to celkem běžné zapojení OZ jako aktivní basové výhybky. R466/C458 a R467/C460 a R468,R469 jsou součástí dolnofrekvenční propustě IC452 a určují velikost přenosu basového pásma. R463, R464 v neinvertujícím vstupu upravují ss parametry obvodu (pracovní bod a vstupní nesymetrie OZ). Q452 pak zařazuje nebo vyřazuje tento zesilovač z/do dalšího zpracování v kanálu (2/2IC452). Nic záludného v tom nevidím.Duvsan píše:...nedarí sa mi porozumieť tomu zapojeniu. Presnejšie odporom R463, R464, R466, R467. C463 osadený nie je. Čo to je za systém, k čomu je to dobré? Dík
p.s. Pokud jde o PTC, vyzkoušel bych MZ73B-22RM. Teprve pokud by demagnetizace byla nedokonalá, volil bych nižší odpor PTC (např. MZ73B-12RM).
Niekedy sa divím, kde to mám ten rozum. Už som tomu pochopil. Takže mi to chrastí okolo druhej polky toho IO.
PTC podľa manuálu nešlo dohľadať, Google nepomáhal. Ďakujem za tip.
Zavčasu mi napadlo. S tým PTC môže pomôcť typ obrazovky. Ide o Panasonic W76LPX955X01 .