Šicí stroj

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

#76 Příspěvek od BOBOBO »

Mám trochu novější . Dnes na ní budu tvořit přehoz a dvouprostěradlo . Nečekal bych , že to bude datově tak náročné , ten návod . Odhadnu , že dnes 95% bab neví ani , jak se ke stroji posadit .
Hydrawerk

#77 Příspěvek od Hydrawerk »

Určitě by to šlo nějak lépe zkomprimovat. Hlavně textové části. Ale jednak to neumím a jednak se mi nechtělo. Též není rok 2000, kdy by mohl být problém stáhnout 40MB dat. Původní fotky jsou tady, kdyby někdo chtěl vytvořit pdf jinak a lépe. https://www.uloz.to/!90wv4NByhQAP/sici- ... -photo-zip
Hydrawerk

#78 Příspěvek od Hydrawerk »

Jinak jakej máte názor na ten můj model Veritas 8014/26? Vyhoví to člověku, kterému stačí rovný a cikcak steh? Má dostatečně silnej vpich pro zašívání montérek nebo batohů?
Nebo je lepší po 46 letech koupit nějaký modernější stroj, který nabídne zásadně větší komfort? https://www.sicistroje-shop.cz/janome-hd1800-easy-jeans
duan

#79 Příspěvek od duan »

Zdar,
Veritasky bych se rozhodně nezbavoval.Sice vypadá trochu archaicky ale na domácí šití kde stačí rovný steh a entl plně vyhovuje.

Šicí stroj z odkazu je klasická novodobá sra.čka na jednostranném odlitku.Sice píšou že odlitek je z litiny,podle fotky si myslím že je spíš z hliníkové slitiny.Podle mne zbytečně vyhozené peníze.
BOBOBO

#80 Příspěvek od BOBOBO »

Dnes prodávané výrobky s popisem šicí stroj nemají s tímto technickým názvem co dělat . A Singer by se šel oběsit , kdyby něco podobného pod svým jménem viděl . Veritaska co máš tě v klidu přežije . Tyto stroje se nasazovaly pro běžné švadleny a běžně vydržely tisíce hodin šití . Já už jsem to jinde psal . Jehelní tyč , vysoce namáhaná součást , je dnes ohnutelná v ruce . Dříve to byl kalený , vysoce tuhý díl . A plíšek , který dnes ohýbá jehlu při každém vpichu nás stál s profíkem celoživotním opravářem strojů půllitr vlajky a stejně jsme to nestrávili ....
Hydrawerk

#81 Příspěvek od Hydrawerk »

JANOME HD1800 by možná měl být ještě jeden z lepších výrobků. Váží prý 10,8 kg. Ale možná teda nevydrží 46 let.

Klasická novodobá sra.čka jsou spíše jiné šicí stroje, třeba dnešní Singer...
https://sici-stroje.heureka.cz/singer-s ... =6#reviews
https://sici-stroje.heureka.cz/singer-s ... =6#reviews
duan

#82 Příspěvek od duan »

Tak kup ten JANOME a podej reference. :wink:
Hydrawerk

#83 Příspěvek od Hydrawerk »

Někdy časem možná. Až potom, co se ujistím o tom, že stávající Veritas mi nevyhovuje.
duan

#84 Příspěvek od duan »

OK,
pokud by jsi chtěl Veritasku zrepasovat,není problém.Už jsem psal,dělám to zadara ale nevím odkud jsi.Pokud by jsi měl zájem,tak se ozvi.

Hezký večer přeji.
Hydrawerk

#85 Příspěvek od Hydrawerk »

Zrepasovat? Nevím. Ona nemá naběháno zas tak moc hodin. Vyčistit a namazat podle návodu by mělo jít svépomocí.
elektrosvit

#86 Příspěvek od elektrosvit »

Na naučení se stačí obyčejný stroj bez milionu funkcí. Nový si nemá cenu kupovat, když ten stávající použiješ párkrát za rok.
BOBOBO

#87 Příspěvek od BOBOBO »

Nechám se poučit , co je to zrepasovat .....................
duan

#88 Příspěvek od duan »

Repase,jak už z názvu vyplývá znamená kompletní rozebrání stroje,vyčištění veškerých součástek od prachu a zaschlých usazenin.Následné složení a vymezení všech vůlí (nemá vliv na chod ale hlučnost stroje)seřízení stroj běhá jak zamlada.Tož tak ve zkratce.

Stačí? :D
konosuke

#89 Příspěvek od konosuke »

tu prohlížím web bo se rozhoduji mezi řetězovkou Stihl a Husqvarna no a co nenajdu ? šicí stroj !
https://www.raj-siti.cz/sici-stroje-hus ... gImXvD_BwE
ale, ten bazmek z Lidlu či Planeo je o polovic levnější - pro příležitostné použití
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
BOBOBO

#90 Příspěvek od BOBOBO »

Ano , takže nic . Stejné , jako repasované PC .
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“