Potřebujeme nutně euro?
Moderátor: Moderátoři
Nevyhoda je, ze si clovek musi zvyknut na nove peniaze a ich hodnotu a naucit sa, co je malo a co je vela.
Toto su asi tak vsetky rozdiely z pohladu bezneho cloveka.
- tiktak1953
- jirka5
My lidi tuhle paměnu nepotřebujeme, protože není ničím podložená a její inflaci řídí jen a jen banka, řízená a ovládaná někým jiným mimo naši ekonomiku.
To mluvíš o české koruně? Ta je takto řízena. jinak by totiž její kurz k euru byl kolem 18 CZK. Kdyby tedy nebyla úmyslně znehodnocována, aby naše zem mohla zůstat levnou montovnou. Kdybychom včas přijali Euro jako Slováci do r. 2009 mohli jsme ujít kus cesty a dnes být už úplně jinde, platy by nutně museli jít nahoru a ne stále jen zůstávat chudými příbuznými Západu.
Pročpak asi přijaly Euro postsovětské republiky Estonsko, Lotyšsko, Litva?
Proč myslíte, že transakce v mezinárodním obchodě se dohadují v eurech nebo v dolarech, když naše koruna je tak výhodná?
Až přijmou euro i Poláci, zůstaneme s naší znehodnocenou měnou jako malý ostrůvek uprostřed eurozóny, prostě na malém českém zasmrádlém dvorečku. Kdepak zůstalo ono porevoluční Hurá do Evropy.....
- weed_smoker
- hobbyrobot
konosuke píše:p32 píše:Jsem pro zavedení Euro místo koruny, ale až při kurzu 15-20 Kč za 1 Euro.![]()
![]()
to byl vtip, že jo, umíš si představit ekonomické dopady když zhodnocením měny přjdem o statut země levných pracovních sil ?
Ne, nebyl. Hodnota Euro ke koruně je fakt za takových 18 Kč, jak psal i Jirka5.
A co mě je do vývozců a dovozců nebo do levných montoven? Já chci jen a jen jedno - aby se platilo za práci jako jinde. To nám levné montovny a zbohatlíci z dovozu a vývozu stoprocentně nezajistí, spíše opačně a ještě hůř.
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/umi ... &source=hp