Refil kity.
Moderátor: Moderátoři
Refil kity.
A kutilmile - nelituju tě
záleží na typu tiskárny a kazety, některé se plní dobře, některé dělají problémy. Tiskárnu mechanicky zlikvidovanou špatným plněním jsem ještě neviděl a ani si to neumím představit, na to už musí být hardcore exot!
Pozor na zákeřnost firmy HP, která úmyslně "značí" jednotlivé barvy barevnými terčíky na etiketě kazety v naději, že si nepozorný majitel doplní inkoust do nesprávné přihrádky a zničí tak kazetu a příště už opět hezky koupí original firemní.
Mám zkušenost s kazetami "23" a "78", doplňovat se dají, samozřejmě podle kvality refill inkoustu se dají očekávat výsledky tisku. V úplné nouzi jsem doplňoval kazety i destilovanou vodou a tiskárna ještě pár stránek vytiskla.
Nákup většího množství inkoustu je ekonomicky výrazně výhodnější.
kazety s absorpčním materiálem (obdoba plsti) se po několikerém naplnění občas můžou záhadně přelít do vedlejšího oddílu, z purpurové a modré tak vznikne krásná hnědá
Aktuálně používané tiskárny s PhotRetIII používají tak malé trysky, že jakýkoliv inkoust který by nebyl na principu barviva ale "nějaké" barvy s pigmentem se snad ani skrz trysku neprotlačí.
Crifodo píše:... záleží na typu tiskárny a kazety, některé se plní dobře, některé dělají problémy. Tiskárnu mechanicky zlikvidovanou špatným plněním jsem ještě neviděl a ani si to neumím představit, na to už musí být hardcore exot! ... Pozor na zákeřnost firmy HP, která úmyslně "značí" jednotlivé barvy barevnými terčíky na etiketě kazety v naději, že si nepozorný majitel doplní inkoust do nesprávné přihrádky a zničí tak kazetu a příště už opět hezky koupí original firemní...
Proti tomuhle "opatření HP" radí přímo CROCODILE do plnicího otvoru kartridže vstrčit párátko a opatrně tam s ním zakvedlat, vytáhnout - zbarví se od té savé náplně se zbytky inkoustu, takže jeden neudělá tuto zákeřným výrobcem chtěnou chybu.
Jinak jsem dostal info, u kterého si vůbec nejsem jistý, jestli mu mám věřit, nebo ho mám nechat zapadnout do propadliště dějin: že totiž právě HP své kazety vybavuje čipem, který si pamatuje datum, kdy byla kazeta uvedena do provozu. Při plnění ji musíme z tiskárny vyjmout a opět zasunout na místo - a tento čip si pamatuje i datum, kdy byla kazeta takto vyjmuta a znovu vložena. Dokud se to odehrává v rámci kalendářního roku, ve kterém byla i uvedena poprvé do provozu, čip jen registruje. Jakmile se ale překulí 31.prosinec a změní se letopočet, čip zasáhne a znemožní kazetě funkci. Nevím, zda nejde o fámu, HP by bylo podobné, že by i tato za vlasy přitažená věc mohla být pravda. Jiný člověk, který má dost co do činění s tiskárnami a jejich náplněmi, mi tvrdil, že u malých kazet se to ani HP nevyplatí, ale že toto opatření proti neoriginálnímu doplňování už funguje u velkých jednobarevných kartridží do velkých tiskáren/kopírek (velké kanceláře, administrace podniků - tzv. PRINTSERVERY...). I když zrovna u tohoto použití docela vážně pochybuju, že by se někomu vyplatilo tiskové kazety "pajcovat" neoriginálním inkoustem - viz daňové odpisy na investice a provozní prostředky...
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001