LTE NET
Moderátor: Moderátoři
LTE NET
Tohle je rychlost nyní ve večerní špičce na LTE od O2.
- Přílohy
-
lte-o2.png- (128.03 KiB) Staženo 226 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
měl jsem od kyslíku ADSLko 8Mb/s, které mi museli oříznout na 6Mb/s (rušení na postranních pásmech a tím následné výpadky). Důvodem byla vzdálenost ke staré ústředně (starým káblem) - něco přes 2km. Před cca ½ rokem jsem to u nich vyřešil pomocí nového tarifu Internet Optimal Air Fix. 20Mb/s down a 2Mb/s up - bez FUP a je to vázané na adresu. Šlape jak drak. Dočetl jsem se, že ten tarif je právě pro lokality tohoto rázu, tedy kam "nedoleze" net po drátu ... níže něco od providera O2:
"... u služby Internet Air Fix je maximální rychlost stahování 20 Mb/s a odesílání dat 2 Mb/s. Jelikož se jedná o připojení prostřednictvím mobilní sítě, záleží na více faktorech, které rychlost ovlivňují a nemáme možnost garantovat maximální rychlost služby. Rychlost závisí např. i na vzdálenosti od vysílače, vytíženosti sítě a počtu připojených zařízení k vašemu připojení, umístění modemu, místní zástavbě i samotné lokalitě. Přechod z O2 Internetu Optimal na O2 Internet Air Fix je možný a to za předpokladu, že rychlost připojení dosahuje rychlosti do 8 Mb/s. "
- Artaban001
- Přílohy
-
test.jpg- (93.41 KiB) Staženo 230 x
- Artaban001
Opravdu záleží na lokalitě a počtu připojených zařízení na BTS. Stačí aby kolem tebe nebyl žádný slušný poskytovatel (přes WiFi), kde všichni jsou závislí na bídném ADSL a začnou uvažovat stejně jako ty. Přejdou na LTE a ve špičce logicky přetíží nejbližší BTSku. Potom to díky své frustraci napíšou kamkoliv.
Edit: Tohle z toho jde vymáčknout ráno.
- Přílohy
-
lte-o2b.png- (124.54 KiB) Staženo 221 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Abych to upřesnil. Dříve to ušlo. Ale co vyrostli vnoučata, pořád na to lezou a brzdí mne. Většinou to zkousnu, ale když hraje na síti a žvaní u toho skypem nebo čím a mně se kouše stream radia, to je moc. Konfigurace je teď dost velká: modem/router u mne v doupěti dole, jeden vývod router wifi, moje PC, TV, druhý vývod nahoru k mladým, router WIFI z něj 2x PC smráďata malý a ještě vývod do domečku, taky WIFI a všude se připojují noťasy a mobilní magoři. To je prostě moc.