Podivnej napájecí konektor

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Podivnej napájecí konektor

#1 Příspěvek od Celeron »

Mám tady podivnej napájecí kabel k DVD přehrávači Panasonic. Na jedný straně je autozapalovač na druhý flexo úhlovej válcovej, kterej jsem nikdy neviděl. Venek je průměr 5 mm, délka kovovýho kontaktu 10 mm. V něm je izolovaná díra průměr 3,3 mm a uprostřed je trn průměr 0,8 - 1 mm, nejde to změřit. Kabel je těsně vedle zástřiku zlomenej. Tyhle konektory znám v provedení s kontaktní dírou, ale ne s trnem. Konektor není ani v 18 kusový sadě různých redukčních koncovek u adaptéru Ansmann.
Nevíte prosím někdo, jaký to má označení a kde sehnat novej? Na TME a Farnell ani ťuk. V podstatě nikde jsem nenašel napájecí konektor s venkovním průměrem rovných 5 mm, buď 4,75 nebo 5,5 mm :cry:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Dík za tu úhlovou redukci od Avacomu z běžnýho napájecího štekru na tuhle podivnost. V nejhorším to budu řešit přes ní, vypadá to stejně. Dám vědět, ale netuším kde pátrat. Ovšem ten můj je o 1 mm menší průměr. Ani na Ebay nic podobnýho není.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
teufel

#3 Příspěvek od teufel »

Játo obvykle dělám tak, že konektor ustřihnu a sundám z něj "plastový zástřik". Tělo konektoru je obvykle z tvrdého plastu. Odpájím drátky a připájím znova kabel. V případě potřeby opatlám tavným lepidlem. Pak to zatáhnu do smršťovací bužírky, případně více vrstev. Vzhledné to není, ale obvykle funguje
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“