Dva modem-routry napájení.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

Dva modem-routry napájení.

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Blbý dotaz, ale tyhle věci asi nemohou mít stejný zdroj, že. Usuzuju, protože vývody nejsou galvanicky odděleny od země.
mikollar

#2 Příspěvek od mikollar »

ja mam router modem a switch napajane zo solaru na jednu baterku a pohoda :) ethernet ma port cez trafka
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Proč by nemohly být napájeny z jednoho zdroje? Např. z autobaterie? Jsou to přece zařízení na stejnosměrný proud s plusem a mínusem. Prostě nesmíš dávat obráceně to mínus a plus. :lol:
satam

#4 Příspěvek od satam »

Asi slyšíš trávu růst. Není jediný důvod, proč bys oba routery nemohl napájet z jednoho zdroje.
"vývody nejsou galvanicky odděleny od země" - které vývody od které země???
TAKJAN

#5 Příspěvek od TAKJAN »

V zásuvce lan. Prostě mají nějaký odpor a když budu napájet dva routry deset metrů od sebe, úbytky na zemi? A navíc spojeno s PE, takže další smyčky.
Kvicala_r

#6 Příspěvek od Kvicala_r »

To si s tím poradí. Na vstupu jsou oddělovací tráfka a věřím že i nějaká horní propust s mnohem vyšším kmitočtem, než je 50Hz. Nakonec doma napájím taky spoustu věcí z jednoho zdroje, abych tam neměl takovou spleť (switch, voip a další router)
TAKJAN

#7 Příspěvek od TAKJAN »

Dobrá, dám na vás. Třeba rozsvěcení ledek na routru nemůže být úplně odděleno. Stejně ale cítím trošičku obavy:-) No, poškodit se to asi nemůže.
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

LAN je skoro vždy oddělena symetrickými trafáčky a impedance sym. párů je 100 ohm
pokud nejsou trafáčky na desce, bývají přímo uvnitř konektorů . . .
v dílně napájím jedním zdrojem 12V monitor, dva routery i s Rpi3 a vše je propojené LANkou . . . žádnou smyčku to nedělá
jo a ten zdroj je předělávaný PC zdroj, akorát má filtry do sítě i do 13,8V aby nerušil příjem vysílačky . . .
TAKJAN

#9 Příspěvek od TAKJAN »

Tak dobrá tedy, už věřím. Já mám doma takový malý systém komunikace a dohledu ap. napájený 2x 12 AKU. Z těch 24V to chci srazit down step na 12V pro minimálně modem a můj router.
termit256

#10 Příspěvek od termit256 »

Tohle mne dovedlo k myslence nahradit vsechny adaptery kterych jsem momentalne pod stolem napocital devet jednim kvalitnim 24V zdrojem a stepdown moduly jako napr. tento http://www.ebay.com/itm/XL4005-DC-DC-5A ... SwvZZZcM9t

Nejake zemni smycky tam urcite budou, ale ty jsou tam i ted a neni s tim zadny problem.
Kvicala_r

#11 Příspěvek od Kvicala_r »

Zatím se mi podařilo na bytě srazit vše na dva zdroje - jeden selv v rozvaděči pro osvětlení v koupelně, PIR na chodbě a LED v kuchyni. Druhý je v racku napájející NAS, RB493 (router), anténní zesilovače atd. Problém žádný. U rodičů na baráku sem začal minimalizovat taky. Mnohdy sem zařízení rozdělal a podíval se, co je na vstupu za měnič. Někdy se dalo připojit na vyšší napětí aniž bych předřazoval další spínák. Většina dnešních krámků ve výsledku jede stejně na 5V / 3V3 atd...
warp

#12 Příspěvek od warp »

Normálně mám společný zdroj 12 a 5 V, kterým napájím ROUTER, SWITCH, WiFi (Unifi LR), VoIP bránu, LED osvětlení WC a koupelny + rezervní vývody. Dokud stačí proudově, není problém. Tímto jsem v RACKu "odboural" několik zbytečných a překážejících adaptérů.
xsc

#13 Příspěvek od xsc »

Kvicala_r píše:To si s tím poradí. Na vstupu jsou oddělovací tráfka a věřím že i nějaká horní propust s mnohem vyšším kmitočtem, než je 50Hz. Nakonec doma napájím taky spoustu věcí z jednoho zdroje, abych tam neměl takovou spleť (switch, voip a další router)
Horní propust dělá už to samotné trafo v kombinaci se zátěží.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“