Iontovy motor
Moderátor: Moderátoři
Iontovy motor
-
David2
A kutilmile - nelituju tě
LIFTER
ak by sa niekto uspokojil s klasikou
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Filda píše:Ten levitující kondenzátor ..... lifter či jak to nazívají jsem udělal, ale nějak to nefungovalo ... pač jsem to dělal ze špilek a ty jsou moc těžké. Pak jsem udělal pár úprav a celé to shořelo![]()
Presne moje zkusenosti, udelal jsem to moc tezky, akorat kdyz jsem to zavesil na nit, tak to melo snahu se hybat jednim smerem. Tak jsem pridaval napeti a najednou preskocil oblouk a bylo po srande.
Otázne je, nakoľko by som toho mohol dosiahnuť voľbou vhodneho typu VN transformatora ( použil som trafo zo staršieho čiernobieleho TV )
Alebo snáď spojením takýchto transformátorov do serie ( bez toho aby došlo ku prebitiu ich sekundárov ).
Stačilo by ku tomu 5 malých 12 Voltových 5 Ah gelovych aku. ktoré by podľa stavu nabitia (13,5 V) a podľa stavu vybitia (12 V) mali na svorkách 67,5 - 60 Voltov.
Ako sa zdá, svoje ale urobí vhodné TV trafo, kedže vo väčšine schém je uvedené, že obvod má na výstupe napätie 10 - 30 kV.
- Přílohy
-
VN generator Uvst 60 Voltov.jpg- bez kaskády
- (27.92 KiB) Staženo 194 x
-
VN generator Uvst 58,8 Voltov.jpg- bez kaskády
- (23.37 KiB) Staženo 159 x
-
sinusovy neusmernený VN generator.jpg- s kaskádou
- (67.6 KiB) Staženo 176 x
-
Lukas-Peca