Kotol Protherm 24KTV12 tiger poruchovy stav f3 a f1 r.v.2000

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

galjo píše:Na slovensku už platí , že sa majú inštalovať - kondenzačné kotly a nie udržovať staré. Tak neviem o akých ptákovinách píšeš.

Jo, tak to jsem asi nebral v úvahu. U nás to už asi platí taky, ale pokud ti ten starý funguje (opravíš ho nenápadně sám), tak ti vlastně nic nemohou. Asi jak se starým autem - pokud funguje (udržuješ sám) , tak ti musí prolézt taky emisema podle tehdejších předpisů a na STK jinak platí furt to samé - musí stále splňovat správné funkce. :wink:
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#17 Příspěvek od kutilmil »

Ten prepínač vpravo dolu nieje na ovládanie čerpadla ale na prepínanie režimu LETO/ZIMA.
jopo166

#18 Příspěvek od jopo166 »

Ahojte no tak problém bol v riadiacej jednotke že raz zapla čerpadlo inokedy nie .Na to že je chyba v riadiacej jednotke som prišiel sám tak, že som po nej poklepal a bolo počuť cvakať rele neviem však, ktoré rele ovládalo čerpadlo, lebo nemám schému.Zavolal som servisného technika, ktorý mi potvrdil. že chyba je v riadiacej a že asi rele má opálené kontakty no on samotné rele nemení len celú riadiacu( možno ani nemá pájkovačku bohvie) Tak som dal vymeniť celú riadiacu ST6-8 zaplatil som mu 120€ aj s prácou a kotol funguje.Nakoľko mi starú riadiacu nechal bolo tak som ju prezrel a boli na jednom rele studené spoje.
tornado6

#19 Příspěvek od tornado6 »

Mozno stacilo preletovat studenaky a mohol si usanovat 120e
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“