Samsung SGH-E330

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artax
Kontaktovat uživatele:

Samsung SGH-E330

#1 Příspěvek od Artax »

Telefon SAMSUNG SGH-E330 jsem se pokoušel skamarádit s PC, SW SAMSUNG Easy Studio, instalována komponenta PIMS & File Manager a Image Editor.
Datový kabel, dodán CPA, http://www.cpa.cz/welcome.asp?lang=CZ Model kabelu: X100 USB + DRIVER TRANSPARENT (DATSA100XTRUS)

Závada: SW Easy Studio nekomunikuje s telefonem. Test pomocí SW Hyperterminál, pomocí AT příkazů - pozitivní.
Takže driver a kabel se dá označit za funkční. Moje úvaha na možnou závadu:

1. HW úprava kabelu nutná pro SW Easy Studio (nějaká propojka, apod.) Ale, že by to v Pardubicích nevěděli?
2. Nevhodný firmware telefonu, přístroj zakoupen před loňskými Vánocemi u poněkud pochybné firmy na Vinohradské ul. v Praze (naproti ČR), bez návodu, poslední kus. Podezdření na dovoz z Polska.

Autorizovaný záruční servis potvrdil, že se jedná o nelegální dovoz, asi to PL. To znamená, že záruku lze uplatnit jen u prodejce. Servis tvrdí, že problém je v kabelu, protože není originální. Ale kterej, sakra je originál? Žádný z kabelů není označen jako výrobek Samsung. Servis potvrdil, že kabel nedodávají.
Pokud spustím Hyperterminál, pomocí AT příkazů se k telefonu dostanu a dokáži jej ovládat. Takže kabel by měl být OK? Kde může být pes zakopán? Nevíte někdo? Předem dík za rady.
Raptor181
Moderátor

#2 Příspěvek od Raptor181 »

Chlape kazdy Samsung ma problemy sa spojit s PC. Mam to vyskusane od E700 az po terajsie modely.
Skus stiahnut tento soft http://www.kiboon.cz/files/1575_EasyStudio$2.0.zip a manual http://www.kiboon.cz/files/1666_EasyStudio.pdf
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Tak s tímto, originálním SW mám ten problém. Akorát že já ho tahal přímo od Samsungu. Teď chystám pokus s jiným SW-Mobiledit. To Easy Studio mi právě nechodí. Nejprve byl problém s tím, že Easy Studio nabídl porty COM1 až COM4. ani jeden z těchto portů nebyl volný. Pak se nám to podařilo(zásahem do registrů) ošetřit, že Easy Studio nabízí COM5 na který jsme rezervovali USB s kabelem interface telefonu. Ale ani tak to nejde. Možná je jakýsi firemní kabel s Canonem 9pin, já zvolil USB, protože s ním nebývají pod WIN XP problémy. Jiný kabel nemám, nejprve zkusím Mobiledit a pak se uvidí.
Artax
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Artax »

No a je to jasné! Tolik borců to vidělo a nikdo mi neřekl, že to musí být na sériový port! Můj kabel je USB a proto to nechodí, takže jiný soft. Dík za typ, ten manuál pomohl.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“