Zkušenosti s Microchip Direct?
Moderátor: Moderátoři
Zkušenosti s Microchip Direct?
https://www.microchipdirect.com/
V nem jde (mimo jine) platit i v EUR, ale v jejich obchodnich podminkach jsem se nikde nedocetl to hlavni - jak to bude s dopravou a clem. Zbozi podle vseho fyzicky pujde ze Singapuru, ale to jeste nemusi nutne znamenat, ze bude 14 dni smrdet na ceske celni poste, nez se vyridi papiry. Protoze treba Mouser si zridil sklad ve Francii, kde clo resi hromadne pro celou Evropu. Nevite nekdo, jak to chodi u Microchip Direct? Diky.
2. Odpoved by se mohla hodit i nekomu jinemu. Zkousel jsem to googlit, ale na ceskem netu to podle vseho jeste nikdo neresil.
Incoterms EXW, tj. za materiál mají zodpovědnost jen do opuštění jejich fabriky. Dopravu a clení má na starosti nakupující, resp. jeho dopravce, clo a DPH jde na vrub kupujícího a není zahrnuto v ceně.
"Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." K.Čapek
eleferner píše:1. Tyhle megakorporace na dotazy jednotlivcu prilis nereaguji...
Ja jsem s komunikaci s vyrobci soucastek nemel nikdy problem, bud to vyresil primo vyrobce nebo predali dotaz mistnimu zastoupeni. Jestli zrovna tve soucastky budou posilat ze Singapuru nebo z EU ti opravdu nikdo na foru nerekne. Jsou mozne obe varianty. Pokud chces mit jistotu ze nebudes muset ztracet cas proclivanim, objednej si u dealeru typu mouser nebo farnell.