Mlhovka vypínání
Moderátor: Moderátoři
Mlhovka vypínání
Těch že je tam nějak moc.
Lepší by bylo občas upozornit lidi, že tu mlhovku mají zapnutou úplně naprd.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22 píše:...upozornit lidi, že tu mlhovku mají zapnutou úplně naprd.
Tesat do kamene!
Ano minulý týden jsem to taky zaslechl v rádiu, něco tam bylo o dohlednosti 50 metrů a rychlosti, ale v době, kdy byly zadní mlhovky povinně nařízené (asi tak do roku 1997 se mohlo jezdit bez zadní mlhovky, toho roku se musela doplnit i na auta, která ji z výroby neměla), se razilo heslo "když v zrcátku rozeznáš za sebou světla, mlhovku zhasni".
Jet totiž půl hodiny za někým, kdo neumí najít vypínač zadní mlhovky, mimořádně zatěžuje oči.
A pak tady máme klasické mlhovkáře, kteří si rádi zapnou ty přední aby v noci "lépě viděli".
Dálkové světla na tyhle typy moc nepomáhají, spíš naopak. Tak mě napadlo pořídit si na ně třeba laserový projektor a kreslit na ně za jízdy <-> a nebo ten protikus.
A pokud jde o přední mlhovky, dříve bylo totéž jako světla do zatáčky. Tam je problém v tom, že za blbější viditelnosti není vidět okraj silnice, pokud není vyznačen bílou čárou. A pokud Ti někdo posvítí blbě seřízenými světlomety, je někdy bez nich jediná možnost zastavit. Zejména, když jedeš s autem, které má světlomety poněkud výš posazené. Ale všechno je jinak, pokud má někdo světlomety (potkávací či mlhovky) zablácené tak, že rozptylují světlo.
Nevím proč se to neuajlo, asi proto že dnešní výrobci aut sou takový skrblíci, že na auto namontují na jednu stranu mlhovku a na druhou do stejné pozice couvák - podle trhu pak ty strany mohou měnit.
Tomuto já říkám žebráci a jedno je evidentní, že pak od takové koncepce člověk vidí ho...o při couvání a v opravdové mlze to může být taky dost horší.. Ještě že OC I má poctivě couváky na obou stranách a pro mlhovku stačilo dotáhnout drát z druhé strany (nosič žárovek je připraven na osaz), osadit žárovku a vypálit pro ní díru do zaslepené (ale jinak kompletní a nakovené) komory
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!