Kapacita autobaterie
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Zaky píše:Akumulátor se při nižších teplotách samovybíjí méně, tím ale výhody končí. Za to se fakt špatně nabíjí, ty chemické pochody jsou jak ten olej v převodovce, jsou takové zatuhlé(nenadávejte mi za to, berte to s určitou mírou abstrakce) Takže kdyby byl akumulátor teplý, nebyl by s nabíjením vůbec problém, běžně krátký start odebere zanedbatelný náboj, který se do teplého akumulátoru dobije během opravdu krátké doby. Do studeného ale mnohem obtížněji.
Tohle je další důležitá informace.
Už to jako velký nesmysl nevypadá.
Základní předpoklad pro tebou popsanej úspěch je mít 24V nabíječku k dispozici. Byla neděle večer, teda spíš noc těsně nad pondělním ránem - fabrika má k dispozici 24V nabíječky, ale s konektorama pro ještěrkový baterie, ne pro nabíjení kamiónu. Navíc je k tomu nutný takovou nabíječku dotáhnout k tomu autu a mít dostatečně dlouhej 3f kábel pro její napájení - ten prostě nebyl. A navíc podle řeči řidiče, auto bylo ještě v jakýsi garanční době = prakticky nový, mělo najeto jen několik desítek tisíc km - tam je servisní režim trochu jinej, než u nějaký 10 let starý plechovice. O jeho inteligenci si myslím není potřeba pochybovat - prostě nehodlal případnou škodu na svěřeným autě cálovat ze svýho.danhard píše:Za 2 hodiny to v klidu dobije obyčejnou nabíječkou připojenou někam jinam, než na baterii.
Stačí, aby měl v hlavě mozek.
My jsme startovací vozejk měli už v noci, když ty vybitý baterky šofér zjistil - nebyl první, komu se během čekání na nakládku vybily baterky. Ale ten nebylo kam na jeho kamiónu připojit - k baterkám nebylo jak se dostat a připojení jinam včetně kontaktu přímo na šrouby startéru šofér striktně odmítnul. Mobilní značkovej servis náš postup "nechat to bejt" schválil - a dál postupovali tak jak jsem popsal. Ale satrtovací vozejk neměli v dodávce ani oni... Třeba bys ty sám postupoval jinak, Vašku - my jsme se drželi toho, co chtěl řidič.danhard píše:Pochybuju, že by ten servis co přijel neměl satrtovací vozejk s ABS kabelem na dobíjení![]()
....